Record la Eximbank: Profit dublu in sase luni, fata de tot anul 2012

Luni, 15 Iulie 2013, ora 15:29
3132 citiri
Record la Eximbank: Profit dublu in sase luni, fata de tot anul 2012

EximBank a inregistrat in primele sase luni ale acestui an un profit brut de aproape 30 milioane de lei, dublu fata de nivelul corespunzator intregului an 2012, potrivit datelor financiare preliminare.

"Pentru acest an ne-am setat ca obiectiv cresterea organica, dezvoltarea activitatii fiind corelata si cu o crestere a eficientei in utilizarea resurselor. Actiunile intreprinse pe finalul anului trecut si la inceputul acestui an pentru repozitionarea bancii au dat rezultate astfel ca, in primul semestru al acestui an, EximBank a inregistrat o majorare a veniturilor bancare cu aproape 5%, fata de perioada similara din 2012, in timp ce cheltuielile operationale s-au redus cu 15%", a afirmat presedintele EximBank, Traian Halalai.

Acesta a adaugat ca expunerea totala a EximBank in nume si cont propriu este, la jumatatea anului, cu 22% peste nivelul de la finele anului trecut.

"Per ansamblu, activitatea de creditare s-a accelerat in primele sase luni, dinamica acesteia depasind-o pe cea a garantiilor, ceea ce arata ca segmentul corporate incepe sa vada in EximBank un finantator viabil, nu numai un girant pentru creditele contractate de la alte banci comerciale.

Avem capacitatea de a juca de la egal la egal cu celelalte banci din sistem, la nivelul finantarilor in lei si, in plus, avem si un nivel competitiv de costuri. De aceea, suntem increzatori ca banca va incheia si acest an in plutonul bancilor profitabile", a mai spus Traian Halalai.

Pe parcursul primului semestru, banca a facut schimbari la nivelul structurii comerciale si a implementat un concept organizational bazat pe existenta unor directori regionali ce coordoneaza vanzarile la nivel national. Acest proces s-a derulat in paralel cu dezvoltarea retelei de unitati, fiind inaugurate trei noi unitati teritoriale - la Galati, Ploiesti si Pitesti.

Pentru a doua parte a anului este prevazuta continuarea procesului de extindere a retelei teritoriale, in cel mai scurt timp urmand sa fie deschise inca doua unitati.

Pentru consolidarea relatiei pe care o are cu comunitatea de business, EximBank a organizat in primul semestru o serie de intalniri cu oamenii de afaceri din diverse zone ale tarii, la care au participat circa 250 de reprezentanti ai segmentului corporate.

EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune - finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Banca detine o retea de 15 unitati - Bucuresti, Bacau, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Timisoara si Sibiu.

#profit Eximbank 2013, #rezultate financiare Eximbank 2013, #credite Eximbank , #Profit