Avioane Craiova, o singura oferta de preluare

Miercuri, 02 Mai 2007, ora 17:21
1264 citiri

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit o singura oferta pentru privatizarea Avioane Craiova SA din partea consortiului romanesc format din Aerofina SA Bucuresti, A5 Invest SRL Caransebes, A2 Impex Ploiesti si UZUC SA Ploiesti, potrivit unui comunicat AVAS.

Vanzarea se va realiza prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile, in conformitate cu prevederile legislatiei in domeniul privatizarii aflate in vigoare. Conform anuntului de vanzare, pentru a putea participa la privatizare, ofertantul trebuie sa prezinte dovada indeplinirii cumulative a criteriilor de precalificare si a conditiilor de participare.

Pentru a putea participa la continuarea negocierilor, consortiul interesat trebuie sa aiba o cifra de afaceri de minumum 15 milioane de euro pe anul 2005. Investitorul strategic, care va conduce/reprezenta consortiul, va trebui sa faca dovada unei experiente de minimum cinci ani in activitati specifice industriei de constructii si reparatii de aeronave.

Totodata, firmele din consortiu au prezentat scrisori de bonitate financiara emisa de o institutie bancara romana, pentru investitorii romani, sau scrisoare de bonitate financiara emisa de o institutie bancara straina care are reprezentanta in Romania sau o banca straina care are relatii de corespondenta cu Banca de Export - Import a Romaniei (EXIMBANK), pentru investitorii straini.

Avioane Craiova este unic producator al avionului IAR 99 in variantele Standard si Soim.

Pachetul majoritar de actiuni a mai fost oferit la vanzare in data de 14 septembrie 2006. La termenul limita pentru depunerea ofertelor, 28 februarie 2007, AVAS nu a inregistrat nici o oferta.

Potentialii investitori trebuie sa aiba o cifra de afaceri de minimum 10 milioane euro in 2005 si sa-si asume un program de investitii pentru modernizare si dezvoltare de minimum 5,015 milioane de euro pe o perioada de maximum 5 ani, din care 1,675 milioane de euro in termen de un an de la transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor.

Acestia trebuie sa asigure un aport in numerar, cu titlu de capital de lucru, in suma de minimum un milion de euro, ce va fi varsat in contul curent bancar al Avioane Craiova in termen de 3 luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor.