Boc a cautat salariul lui Isarescu pe Google!

Marti, 16 Februarie 2010, ora 10:44
1784 citiri
Boc a cautat salariul lui Isarescu pe Google!

Salariile conducerii unor institutii precum Eximbank pot fi reduse si prin lege, desi procedura este mai complicata, iar directorii de banci se pot alinia macar la nivelul guvernatorului BNR, al carui salariu, cautat "pe Google", este cuprins intre 5.000 si 7.000 euro, a declarat premierul Emil Boc. 

Seful Guvernului a afirmat, luni seara, la un post de televiziune, ca salariile acordate directorilor unor institutii de stat , precum Eximbank, pot fi reduse si printr-un proiect de lege, chiar daca procedura este una mai complicata, si a apreciat ca diminuarea poate fi privita drept una normala atat timp cat salariul guvernatorului BNR este cu mult sub nivelul acestor directori.

Premierul a sustinut ca a verificat "pe Google" salariul guvernatorului BNR si ca remuneratia acestuia ar fi cuprinsa intre 5.000 si 7.000 euro.


Saptamana trecuta, Boc a cerut Eximbank sa reduca salariul conducerii de la circa 20.000 euro in prezent la 1.000 de euro, corespunzator indemnizatiei unui secretar de stat, dupa modelul Fondului Proprietatea, avertizand ca altfel vor fi identificate si alte solutii pentru a efectua diminuarea.


Premierul a facut trimitere la conducerea Fondului Proprietatea, unde salariul directorului va fi redus pana la inceputul lunii martie.


Fostul director general al Fondului Proprietatea Daniela Lulache a incasat anul trecut 1,86 milioane lei (441.000 de euro) de la Fond, banii reprezentand indemnizatii de conducere, bonus de performanta si compensatii, potrivit declaratiei de avere publicate pe site-ul Fondului.


Ea a fost revocata din functie de Consiliul de Supraveghere al FP in luna decembrie, in locul sau fiind numit Ionut Popescu, consilier pe probleme economice al premierului Emil Boc.


In urma informatiilor aparute in presa pe marginea compensatiilor primite de predecesoarea sa, noul director general al FP a anuntat ca va solicita ca remuneratia sa sa fie limitata la nivelul celei primite de un secretar de stat, respectiv cel mult 4.800 lei pe luna.

 

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#boc, # salarii, # eximbank, # fp, # isarescu, # reduceri , #stiri Eximbank