Boc: salariile din companii de stat vor fi diminuate

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 16:12
2019 citiri
Boc: salariile din companii de stat vor fi diminuate

Reducerea salariilor in companiile de stat nu este prevazuta in scrisoarea cu FMI, dar va fi operata prin reevaluarea fiecarui buget in parte al acestor unitati, o reevaluare diferita urmand insa sa fie efectuata la companiile cu pierderi, unde deja salariile au fost diminuate, afirma premierul Boc, relateaza Mediafax.

Intrebat, miercuri, de jurnalisti daca in proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor, pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea, exista vreo prevedere cu privire la taierea salariilor pentru angajatii din companiile de stat, premierul a aratat ca aceste diminuari nu sunt prevazute in acordul cu FMI, dar ca Executivul va reevalua bugetul fiecarei unitati.

"Ele nu sunt prevazute in acordul cu FMI, ele se vor reevalua prin discutarea in Guvern a fiecarui buget al fiecarei companii si de ajustare a veniturilor salariale. Vreau sa fiu bine inteles cu salariile din companiile de stat.

Sa nu va imaginati ca acolo, in companii de stat care au profit, salariile vor ramane la fel; vor reveni in sedinta de Guvern, pentru ca acolo nu ne trebuie lege si operam prin reevaluarea bugetelor.

Acolo unde sunt companii de stat in pierdere, unde oricum s-au facut reducerile de salarii, evident ca vom reevalua altfel, dar companiile care au resurse evident nu vor scapa de aceasta ajustare", a spus Boc.

El a aratat ca intentia este ca reducerile de cheltuieli sa fie aplicate de la 1 iunie.

In urma cu doua saptamani, premierul a cerut, in sedinta de guvern, ca drepturile salariale sa fie reduse cu 25% si in companiile de stat care se finanteaza din venituri proprii si nu de la buget, inclusiv in Eximbank si CEC.

#boc, #buget, #companii, #salarii , #stiri Eximbank