Copos: Capitalizarea Eximbank, obiectiv indeplinit

Joi, 17 Noiembrie 2005, ora 06:16
977 citiri

Ministrul de stat Gheorghe Copos a semnalat concretizarea unui obiectiv important pe care si l-a asumat. Copos spune ca si-a indeplinit promisiunea fata de exportatori cand s-a aprobat recapitalizarea Bancii de Export-Import a Romaniei, prin alocarea sumei de 70 de milioane de lei RON.

In perioada martie-aprilie, Gheorghe Copos a condus un grup de lucru pentru examinarea problemelor cu care se confrunta exportatorii si a elaborat o serie de masuri destinate acestora. Directiile de actiune s-au referit la majorarea capitalului Eximbank cu suma de 100 de milioane de euro, la redistribuirea catre Eximbank a sumelor neutilizate din fondurile bugetare constituite la ministere pentru sustinerea activitatilor de export si la modificarea legislatiei falimentului, prin introducerea procedurii de netting.

"Am stabilit pentru domeniile pe care le coordonez cateva tinte clare si aveam o singura exceptie in ce priveste finalizarea acestora: capitalizarea Eximbank. In momentul de fata, aceasta exceptie s-a transformat intr-o reusita", a declarat vicepremierul Gheorghe Copos.

Copos stie si solutia pentru ca exportatorii sa iasa din impasul actual - cresterea competitivitatii produselor romanesti. El a subliniat totodata ca trebuie actionat cu eficacitate pentru a rezolva problemele exportatorilor si ale intreprinderilor mici si mijlocii.

Cristina Popescu

Curierul National