EximBank a acordat companiei Nutrientul o garantie de stat de 1,5 milioane euro

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 15:06
1317 citiri
EximBank a acordat companiei Nutrientul o garantie de stat de 1,5 milioane euro

EximBank a acordat companiei Nutrientul, al treilea mare producator de furaje concentrate si hrana pentru animale din Romania, o garantie de stat de 1,5 milioane de euro, pentru un credit destinat achizitionarii de materii prime pentru productia de furaje, relateaza NewsIn.

Garantia pentru Nutrientul SA acopera aproape 48% din valoarea creditului pe care il va angaja societatea si este acordata pentru o perioada de 12 luni.

Astfel, cu EximBank drept garant, Nutrientul va putea accesa o finantare de circa 14 milioane de lei de la o alta banca comerciala.

EximBank a modificat recent procedurile de acordare a garantiilor de stat de pana la 1,5 milioane de euro, astfel incat dupa aceasta operatiune sunt solicitate mai putine documente, iar timpul de raspuns se reduce la zece zile, fata de o luna cat dura inainte de aceasta schimbare, se arata in comunicat.

"Decizia de simplificare a procedurilor de acordare a garantiilor de stat se dovedeste a fi una de succes, numarul bancilor comerciale si al companiilor care apeleaza la EximBank pe acest segment fiind in continua crestere.

In plus, activitatea bancii noastre pe segmentul garantiilor de stat a inregistrat o evolutie semnificativa, valoarea garantiilor emise in primele noua luni ale acestui an fiind cu peste 16% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut", a declarat presedintele EximBank, Ionut Costea.

Banca de Export - Import a Romaniei EximBank este o institutie specializata al carei portofoliu de produse, axat pe trei directii de actiune - finantare, garantare, asigurare, ii permite sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#eximbank, # nutrientul, # euro , #stiri Eximbank