Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eximbank a devenit partenerul Bancii C.R. Firenze Romania S.A.

Eximbank a devenit partenerul Bancii C.R. Firenze Romania S.A.
Eximbank a semnat astazi un acord de parteneriat cu Banca C.R. Firenze Romania S.A., care face parte din strategia pe care Eximbank o aplica in mod constant de cand si-a imbogatit gama de activitati. Astfel, Eximbank se implica in sprijinirea domeniilor nationale prioritare pentru economia romaneasca, informeaza un comunicat de presa din partea bancii.

Acordul de parteneriat intre Eximbank S.A. si Banca C.R. Firenze Romania S.A. isi propune sa dezvolte cooperarea generala intre cele doua banci respectand complementaritatea ofertei de produse bancare in materie de garantii si asigurari in nume si cont stat, sau in nume si cont propriu cu participare la sindicalizari de credit si risc.

"Prezentul Acord de parteneriat completeaza seria de asemenea intelegeri din anul 2006, stabilite cu alte banci comerciale care au raspuns invitatiei lansate de Eximbank de a ne uni fortele in interesul progresului economic si social. Este vorba de banci puternice pe scena financiar-bancara romaneasca, precum BRD-SCG, BCR, HVB-Tiriac Bank, Carpatica, Romexterra Bank, sau Finansbank. Doresc sa ne uram succes reciproc in materializarea intentiilor precizate in acord si in implementarea multor proiecte comune si nu numai, pentru a demonstra calitatea si mai ales oportunitatea de a lansa pe o piata cu adevarat europeana produse specifice indispensabile in sustinerea unei economii globalizate" - a declarat doamna Carmen Radu, Presedinte Eximbank.

"Odata cu prezentul Acord de parteneriat, Banca C.R. Firenze Romania vine in intampinarea actualilor si potentialilor sai clienti, continuand procesul de dezvoltare al ofertelor de produse competitive.Suntem convinsi ca acesta reprezinta doar inceputul unei colaborari pe termen lung ce se va concretiza in numeroase proiecte comune de succes intre Banca C.R. Firenze Romania si EXIMBANK" - a declarat domnul Director General, Giuseppe Merlo.

Ca urmare a regandirii misiunii si strategiei in anul 2005, Eximbank a extins in decursul anului 2006 colaborarea cu bancile comerciale de pe pozitia de partener si nu de concurent in acordarea produselor si serviciilor bancare.

Totodata, Eximbank S.A. si-a angajat o responsabilitate sporita fata de clientii sai traditionali si potentiali, prin majorarea capitalului sau social, fapt care a mobilizat fortele interne pentru conceperea de noi produse din seria garantiilor si asigurarilor la dispozitia agentilor economici, inclusiv IMM-uri, beneficiari de credite de la bancile comerciale, se mai arata in comunicat.

In urma acordului de parteneriat, printre produsele oferite de Eximbank se numara garantii in nume si cont stat, asigurari in nume si cont stat, compensarea partiala a dobanzii.

In prezent, Banca de Export Import a Romaniei Eximbank pune la dispozitia intreprinderilor mici si mijlocii multiple instrumente financiar-bancare: finantari , garantii pentru export si asigurari de export.

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 766 ori