EXIMBANK a semnat un acord de parteneriat cu HVB Tiriac Bank

Miercuri, 08 Noiembrie 2006, ora 14:34
985 citiri

EXIMBANK a semnat un acord de cooperare generala cu HVB Tiriac Bank. Astfel, EXIMBANK va oferi produse si servicii specifice pentru sprijinirea companiilor romanesti, care sa completeze oferta de produse bancare a HVB A¢iriac Bank, informeaza un comunicat al institutiei bancare."EXIMBANK lucreaza acum asa cum fac toate societatile de asigurari si de garantii din tarile Uniunii Europene. Ceea ce ofera EXIMBANK sunt produse ale Guvernului Romaniei. Concertarea eforturilor EXIMBANK cu bancile comerciale romanesti pentru asistarea operativa a clientilor, agenti economici exportatori si IMM-uri, poate asigura acestora gradul de competitivitate adecvat, facilitandu-le accesul si mentinerea pe pietele externe...Acordul de parteneriat incheiat astazi intre EXIMBANK si HVB A¢iriac Bank isi propune sa dezvolte cooperarea generala intre cele doua banci, respectand complementaritatea ofertei de produse bancare in materie de garantii si asigurari in nume si cont stat, sau in nume si cont propriu cu participarea la sindicalizari de credit si risc" a declarat doamna Carmen Radu, Presedinte EXIMBANK.

Astfel, produsele oferite in urma conventiei cu HVB A¢iriac Bank sunt: garantii si asigurari in numele si contul statului si compensarea partiala a dobanzii la creditele in lei. De asemenea, la cererea HVB A¢iriac Bank, EXIMBANK poate acorda credite pentru a completa finantarea acesteia si sindicalizari de risc.

"Din perspectiva HVB A¢iriac Bank, acordul de parteneriat semnat astazi reprezinta nu doar o noua etapa in diversificarea ofertei adresata clientilor IMM ci si o noua confirmare a angajamentului bancii fata de clientii sai. Angajament care trece dincolo chiar de valentele competitiei" a declarat Dan Pascariu, Presedintele HVB A¢iriac Bank.

Produsele oferite de EXIMBANK in urma acordului de parteneriat sunt: garantii si asigurari in nume si cont stat, compensarea partiala a dobanzii si rapoarte de informatii comerciale cu privire la potentialii parteneri de afaceri ai clientilor HVB A¢iriac Bank. In nume si in cont propriu, Eximbank se poate implica in proiecte comune cu HVB A¢iriac Bank la solicitarea acesteia, cum ar fi participarea la sindicalizari de: credit sau de risc, pentru diminuarea riscurilor asumate de HVB A¢iriac Bank in cazul finantarilor acordate clientilor sai.

In prezent, Banca de Export Import a Romaniei EXIMBANK pune la dispozitia intreprinderilor mici si mijlocii multiple instrumente financiar-bancare: finantari, garantii pentru export si asigurari de export.

EXIMBANK ocupa un loc distinct in peisajul institutiilor financiar-bancare din Romania si sustine exportatorii romani in eforturile lor de a patrunde si a-si consolida pozitia pe piata internationala. In acelasi timp, EXIMBANK sprijina financiar unele domenii nationale prioritare si intreprinderile mici si mijlocii.

Banca de Export Import a Romaniei EXIMBANK a fost creata in vederea facilitarii accesului si mentinerii exportatorilor romani pe pietele externe, inclusiv pe cele cu grad de risc crescut, contribuind astfel la dezvoltarea economiei romanesti si a activitatii de comert exterior, generand implicit noi locuri de munca. Incepand cu anul 2005, obiectul de activitate EXIMBANK a fost extins dincolo de sfera pura a exporturilor, permitand bancii sa se implice in sprijinirea financiara a unor domenii nationale prioritare si a IMM-urilor.

HVB A¢iriac Bank, membra a UniCredit Group, ocupa cea de-a patra pozitie pe piata bancara romaneasca avand active totale de 2,43 miliarde EUR.

Bloombiz