Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eximbank nu are bani de compensatiile de dobanda la creditele IMM-urilor

Eximbank nu are bani de compensatiile de dobanda la creditele IMM-urilor

Eximbank nu mai are cu ce sa plateasca, inca din primul trimestru, compensatiile partiale ale dobanzilor la creditele pentru IMM-uri.

"Eximbank a blocat bonificarile de dobanda pentru creditele de investitii din lipsa de fonduri, acestea nu s-au acordat nici macar pentru primul trimestru din 2009. Chiar ieri (marti, n.r.) am discutat cu presedintele bancii, pentru a clarifica aceasta problema in comisia interministeriala (Comitetul Interministerial de Garantii, Finantari si Asigurari, n.r.)", a spus reprezentantul Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania, potrivit Newsin.

Ionescu sustine, de asemenea, ca Eximbank poate muta fonduri de pe alte segmente de activitate, care nu sunt integral utilizate, pentru a plati compensatiile de dobanda.


EximBank permitea firmelor sa-si recupereze maximum 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la banci.


Prin aceasta facilitate, constituita ca un ajutor de minimis, banca acopera pana la 50% din dobanda platita de IMM bancii finantatoare in trimestrul anterior celui in care se solicita compensarea.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1168 ori
Citeste mai multe desprecompensatii credite dobanda eximbank imm plata