EximBank simplifica procesul de acordare a garantiilor de stat

Luni, 19 Iulie 2010, ora 13:36
1332 citiri
EximBank simplifica procesul de acordare a garantiilor de stat

EximBank a simplificat recent procesul de acordare a garantiilor de stat si a acordat, luni, prima astfel de garantie, in valoare de 800.000 euro, care va permite clientului sa continue productia si livrarea de radiatoare ecologice in Franta, au anuntat, luni, oficialii bancii, potrivit NewsIn.

EximBank a acordat unui exportator roman o garantie pentru un credit de export in valoare de 800.000 euro, destinatia finantarii fiind achizitionarea de materii prime si materiale necesare derularii unui contract cu un furnizor din Franta.

Garantia acordata de EximBank va permite firmei sa puna in aplicare un contract comercial care prevede livrarea la export de radiatoare ecologice pe baza de ceramica electrotehnica.

"EximBank a simplificat recent procesul de acordare a garantiilor de stat astfel incat dupa aceasta operatiune sunt solicitate mai putine documente, iar timpul de raspuns se reduce la numai 10 zile.

Procesul de acordare a garantiei producatorului de radiatoare EL-CO din Targu Secuiesc este primul care s-a derulat dupa 'schema simplificata', toate fluxurile si procedurile de lucru interne fiind adaptate noilor modificari", a spus Ionut Costea, presedintele EximBank.

#credite, #eximbank, #garantii , #stiri Eximbank