Finantarile acordate de EximBank au sporit cu 20%

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 15:17
1210 citiri
Finantarile acordate de EximBank au sporit cu 20%

Finantarile acordate de EximBank in primele noua luni au inregistrat o crestere de aproape 20% fata de finalul anului trecut, pana la 502 milioane lei, in timp ce angajamentele pe segmentul garantiilor s-au majorat in aceeasi perioada cu peste 16%, a anuntat joi banca, informeaza NewsIn.

Volumul garantiilor acordate societatilor comerciale a ajuns la 782 milioane lei la finalul lunii septembrie, fata de 179,8 milioane lei la finalul anului 2008.

"Consideram ca am facut progrese semnificative in ceea ce priveste implicarea EximBank in sustinerea societatilor comerciale, iar in perioada 2009 - 2010, perioada de criza, volumul garantiilor acordate societatilor comerciale a crescut de aproape cinci ori fata de 2008", a declarat presedintele EximBank, Ionut Costea.

El a adaugat ca gradul mare de incertitudine de pe pietele externe a determinat exportatorii sa caute instrumente speciale pentru reducerea riscurilor specifice, ceea ce a dus la cresterea activitatii EximBank pe segmentul asigurarilor cu 175% in acest an.

Oficialul EximBank a specificat si ca dobanda medie la creditele acordate de EximBank oscileaza in jurul valorii de 9,5%, in conditiile in care dobanda medie la credite in lei in sold pe primele opt luni ale anului 2010 pe sistemul bancar a fost 12,14% pentru societati nefinanciare.

"La obtinerea acestor rezultate a contribuit in mare masura si procesul de reorganizare a activitatii derulat in banca, proces care a avut ca axe principale reducerea cheltuielilor si optimizarea fluxurilor interne", a mai spus Costea.

 

#finantari eximbank dobanda credite , #stiri Eximbank