Neimpozitarea profitului reinvestit, din semestrul al doilea

Marti, 19 Mai 2009, ora 12:08
1562 citiri
Neimpozitarea profitului reinvestit, din semestrul al doilea

Capitalizarea CEC si a Eximbank, crearea fondului de contragarantare a creditelor pentru IMM-uri, inclusiv neimpozitarea profitului reinvestit vor fi realizate in a doua parte a anului, desi au fost anuntate pentru primul semestru, a declarat, marti, Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita.

"Se lucreaza la un al doilea plan de masuri anticriza , care inca nu este finalizat. Guvernul se gandeste la un nou mod de spijinire a IMM-urilor din semestrul doi. (...) Si la Partidul Social Democrat exista un grup de lucru", a declarat Nita, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca sunt cateva masuri care au ca scop sprijinirea IMM-urilor , printre care capitalizarea Eximbank si a CEC, crearea Fondului de Contragarantare a creditelor pentru IMM-uri si a unui fond de investitii de risc.

"Sunt chestiuni care nu s-au finalizat, care desi au fost anuntate in semestrul unu, probabil vor fi operationale din semestrul doi", a afirmat Nita.

Ministrul pentru IMM-uri a mentionat ca tot din a doua parte a anului va fi eliminat impozitul pe profitul reinvestit.

"Se lucreaza la modificarea codului fiscal , astfel ca de la 1 iulie va intra si masura neimpozitarii profitului reinvestit. Aceasta masura va compensa anumite masuri adoptate care nu au multumit mediul de afaceri", a mai spus Nita.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#nita, # imm, # capitalizare, # cec, # impozit, # Eximbank , #stiri Eximbank