Afacerile Eximtur au crescut la 20 milioane de euro, in primul semestru al anului

Joi, 01 August 2013, ora 14:47
1510 citiri
Afacerile Eximtur au crescut la 20 milioane de euro, in primul semestru al anului

In prima jumatate de an, Eximtur, una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de 20,3 milioane de euro, in crestere cu 2% fata de perioada similara anului trecut.

Cea mai mare crestere a volumului de vanzari, in primul semestru, a fost consemnata pe destinatiile interne. Astfel, business-ul pe acest segment a atins valoarea de 4,5 milioane de euro, cu 21% mai mult fata de acelasi interval al anului 2012.

Litoralul romanesc a fost fost lider detasat in preferintele romanilor. Vanzarile de vacante in statiunile de la malul Marii Negre, in special in statiunea Mamaia, au ajuns, in primele sase luni ale anului, la circa 4,11 milioane de euro, in crestere cu 23%, fata de primele sase luni din 2012.

Vanzarile pe destinatii externe au atins, in intervalul ianuarie-iunie, pragul de 5,9 milioane de euro, cele mai cautate tari fiind Turcia, Grecia si Bulgaria.

In primele sase luni ale anului 2013, romanii au cumparat vacante in Turcia de 1,48 milioane de euro, in Grecia de 1,37 milioane de euro, iar in Bulgaria de 712.000 de euro.

In ceea ce priveste destinatiile exotice, Eximtur a vandut, in primul semestru, vacante in Bahamas, Tanzania, Panama, Andora, Insulele Capului Verde.

In intervalul ianuarie-iunie 2013, agentia a avut 98.000 de clienti, cu circa 3.000 mai mult decat anul trecut.

Activitatea de business travel a generat pentru Eximtur, in primul semestru, o cifra de afaceri de 9,5 milioane de euro.

Evenimentele din zona corporate travel pentru care se inregistreaza cel mai des solicitari sunt cele de tip training, team building, seminarii, cele de tip boardmeeting - cu servicii exclusiviste, precum si programe motivationale de tip incentive, desfasurate in destinatii de lux din strainatate.

Eximtur are in prezent 132 de angajati si este lider de piata in turismul intern Turoperatorul are 26 de agentii de calatorii la nivel national, dintre care 14 proprii si 12 in franciza.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#cifra afaceri Eximtur, #crestere vanzari Eximtur, #pachet turistic Eximtur, #vacanta litoral , #Cifra de afaceri