1 din 10 romani va renunta la vacanta din cauza crizei

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 14:20
1843 citiri
1 din 10 romani va renunta la vacanta din cauza crizei

In acest an ar putea pleca in concediu cu 10% mai putini romani, comparativ cu anul trecut, cand circa 58% din conationali si-au permis o vacanta, potrivit unui studiu de piata realizat de agentia de turism Eximtur.

In acest an, doar 48,17% dintre romani si-au exprimat intentia de a pleca in vacanta, mare parte din ei planificandu-si din timp concediul pentru a beneficia de reduceri semnificative la pachetele turistice si biletele de avion. "'Romanii care calatoresc in 2009 au tendinta de a se orienta catre rezervari din timp, cu reducere, si catre promotii si oferte speciale", se arata in studiul realizat de agentia de turism.

Potrivit datelor Eximtur, romanii se vor indrepta si in acest an catre destinatiile clasice. Litoralul romanesc al Marii Negre ramane si in 2009 principala destinatie, urmat de Valea Prahovei/Brasov, Delta Dunarii si zona Sibiului. Anul trecut, 20% dintre cei care au plecat in vacanta au ales Romania ca destinatie. In 2009, tot 20% sunt deja hotarati sa isi petreaca vacanta in tara.

Destinatiile externe cele mai solicitate in acest an vor fi Grecia (8,53%), Turcia (7,8%), urmate de Austria (3,86%), Italia (3,72%), Spania (3,23%), Bulgaria (2,91%), Tunisia (1,85%), Egipt (1,82%) , Franta (1,82%), Croatia si Ungaria, fiecare cu cate 1,42%.

Hotelul de trei stele este unitatea de cazare preferata, urmat de vile, case de vacanta si apartamente. In ceea ce priveste transportul, creste usor interesul pentru calatoriile cu avionul, in detrimentul celor cu autoturismul personal.

Potrivit studiului, se asteapta ca in acest an sa creasca numarul celor care vor apela la o agentie de turism, la 14,37%, de la 13,44% in 2008.

Agentia de turism Eximtur este detinuta de Lucia si Radu Morariu din Cluj-Napoca si are doua sedii administrative in Cluj-Napoca si Timisoara, precum si 12 agentii proprii in Arad, Baia Mare, Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Suceava si Timisoara.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#criza, # vacanta, #romani, #concediu, #promotii , #stiri Eximtur