Cea mai mare companie din lume: Exxon Mobile

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 22:57
2299 citiri
Cea mai mare companie din lume: Exxon Mobile

Gigantul petrolier Exxon Mobile conduce in topul celor mai mari companii in functie de cifra de afaceri, intocmit anual de revista americana "Fortune".

Compania petroliera a inregistrat, in 2008, venituri de 443 miliarde de dolari, in crestere cu peste 11% fata de anul precedent. Locul doi este ocupat de cel mai mare retailer la nivel mondial, Wal-Mart Stores, cu venituri de 405,6 miliarde de dolari (+7,1%), iar podiumul este intregit de o alta companie din domeniul petrolier, Chevron, cu o cifra de afaceri de peste 263 miliarde de dolari (+24%).

In "Top 10 Fortune", urmeaza, in ordinea veniturilor, Conoco Philips, General Electric, General Motors, Ford Motor, AT&T, Hewlett Packard si Valero Energy.

Topul companiilor care au pierdut cei mai multi bani anul trecut este condus de compania de asigurari American International Group, ale carei venituri s-au diminuat cu 99,2 miliarde de dolari in 2008.

Urmeaza companiile ipotecare Fannie Mae, cu pierderi de 58,7 miliarde de dolari si Freddie Mac, cu pierderi de peste 50 de miliarde de dolari.

Pe locurile patru si cinci in topul pierderilor regasim anul acesta grupul auto General Motors (-30,8 miliarde de dolari) si Banca Citigroup (-27,6 miliarde de dolari).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companie, # cea, # mai, # mare, # lume, #exxon , #stiri Exxon