GDF Suez cumpara gaze de la Shell si Exxon Mobil

Luni, 23 August 2010, ora 09:49
1464 citiri
GDF Suez cumpara gaze de la Shell si Exxon Mobil

Grupul francez GDF Suez este interesat sa cumpere depozite de gaze de un miliard de euro in Germania, scoase la vanzare de Exxon Mobil si Royal Dutch Shell, au declarat pentru Le Figaro surse apropiate discutiilor, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Potrivit Le Figaro, GDF concureaza cu subsidiare de investitii in infrastructura ale Deutsche Bank, Axa si Prudential pentru activele vizate.

Un purtator de cuvant al GDF Suez a refuzat sa comenteze informatiile, afirmand ca nu poate confirma sau nega.

Shell si Exxon Mobil au lansat in luna iunie a anului trecut procedura de vanzare a BEB Erdgas und Erdoel GmbH, companie de depozitare a gazelor detinuta in parteneriat cu cele doua grupuri.

Potrivit Le Figaro, GDF Suez cauta oportunitati de achizitie cu un buget de 10 miliarde euro, care a scazut usor odata cu preluarea International Power, in timp ce incercarea de a cumpara compania poloneza de utilitati Energa a esuat.

Germania este a treia piata a GDF Suez pe furnizare si a doua pe depozitare de gaze, grupul francez detinand depozite de 600 milioane de metri cubi pe piata germana.

Daca va reusi sa preia activele vandute de Shell si Exxon Mobil, situate in nord-vestul tarii, capacitatea de depozitare a GDF in Germania va creste la 1,5 miliarde metri cubi, potrivit Le Figaro.

#gdf, #suez, #shell, #exxon, #mobil , #stiri Exxon