Profitul Exxon a scazut cu 58% in T1

Vineri, 01 Mai 2009, ora 08:42
1472 citiri
Profitul Exxon a scazut cu 58% in T1

Exxon Mobil Corp, cea mai mare companie listata din lume, a afisat o scadere de 58% a profitului trimestrial, rezultatele fiind sub estimarile Wall Street, in contextul in care recesiunea mondiala a redus cererea de petrol si a dus la scaderea preturilor, relateaza Reuters.

Profitul net din primul trimestru a fost de 4,55 miliarde dolari, sau 92 centi/actiune, comparativ cu profitul de 10,89 miliarde dolari, sau 2,02 dolari/actiune, din aceeasi perioada a anului trecut, noteaza NewsIn.

Analistii estimau, in medie, un profit de 95 centi/actiune, potrivit rezultatelor unui sondaj Reuters.

Productia de petrol si gaze a crescut usor, la 4,2 milioane barili echivalent de petrol pe zi, in conformitate cu estimarile analistilor.

Castigurile din sectorul de extractie au scazut cu 60%, la 3,5 miliarde dolari, in timp ce castigurile din sectorul de rafinare si vanzare au scazut cu 3%, la 1,13 miliarde dolari.

Exxon si alte companii energetice au inregistat o scadere brusca a preturilor la petrol si gaze, dupa nivelul maxim atins in vara trecuta, ca urmare a diminuarii consumului.

Petrolul s-a ieftinit, in medie, in primul trimestru, la aproape 43 dolari/baril, in scadere cu 56% fata de nivelul atins in perioada similara a anului anterior, in timp ce pretul mediu al gazelor naturale a scazut cu 44% in Statele Unite.

Cu toate acestea, spre deosebire de alte companii concurente, ce au redus costurile si au amanat proiectele majore, Exxon aloca inca sume din ce in ce mai mari pentru dezvoltare.

Compania a cheltuit in primul trimestru 5,8 miliarde dolari in sectorul de explorare si dezvoltare, cu 5% mai mult decat in primele trei luni ale anului precedent.

"In ciuda schimbarilor dramatice din mediul economic international, Exxon Mobil isi mentine prioritatile pe termen lung si abordarea disciplinata a investitiilor de capital", a declarat presedinte-director general al Exxon, Rex Tillerson.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#exxon, #gaze, #pret, #profit , #stiri Exxon