Facebook ajunge la un miliard de utilizatori

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 19:03
2135 citiri
Facebook ajunge la un miliard de utilizatori

Facebook va ajunge la cifra de un miliard de utilizatori in august 2012, daca isi pastreaza ritmul de crestere, sustine un studiu al firmei de cercetare iCrossing.

Facebook a cunoscut o incetinire a ritmului de crestere a numarului de utilizatori in Occident, unde piata se apropie de saturare, dar in tarile in curs de dezvoltare precum Brazilia sau India, Facebook a inregistrat cresteri spectaculoase ale numarului de utilizatori, scrie Thenextweb.

Astfel, in India, numarul de utilizatori Facebook a crescut de la 22 de milioane la 36 de milioane, iar in Brazilia cifra utilizatorilor a ajuns la 30 de milioane, de la 13 milioane.

Tinand cont ca doar 16% dintre brazilieni au cont de Facebook si doar 3% dintre indieni, potentialul de crestere al retelei sociale in ambele tari, este imens.

Dezvoltarea pietei de smartphone-uri poate reprezenta un factor cheie in expansiunea Facebook, deoarece aceste dispozitive fac posibila conectarea unui numar mare de utilizatori iar accesul la Facebook devine facil.

In prezent, Facebook are peste 800.000 de utilizatori, minim jumatate dintre ei accesand zilnic siteul.

#facebook, #utilizatori facebook, #Facebook record , #Cota de piata