Facebook nu a cucerit toata planeta: TOP cele mai populare retele sociale

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 08:46
3702 citiri
Facebook nu a cucerit toata planeta: TOP cele mai populare retele sociale

Facebook domina traficul retelelor sociale la nivel mondial. Strategul in social media, Vincenzo Cosenza a identificat cele mai populare retele sociale utilizate pe glob, cu ajutorul unor site-uri de monitorizare precum Alexa sau Google Trends si a realizat o harta a traficului retelelor sociale.

Concluziile analizei arata ca Facebook, cu cei peste 845 milioane de utilizatori activi, este cea mai populara retea de socializare, dintr-un top de 126 de site-uri, din 137 de tari analizate, printre care se numara USA, Australia, Japonia, Marea Britanie, Canada, Brazilia sau India, scrie Mashable.

Desi Facebook isi are radacinile in SUA, unde exista si 222 milioane de utilizatori, Europa este continetul cu cei mai multi utilizatori: 232 milioane.

Cu toate acestea, Facebook nu este "number one" si in Rusia, China, Vietnam sau Letonia.

"Daca ne uitam cu atentie, observam ca batalia cea mare se da pentru locul doi, intre Twitter si LinkedIn sau, mai ales in Europa, intre Badoo si Twitter", considera Cosenza. Acesta mai remarca faptul ca reteaua de socializare Google+ nu este monitorizata de Google Trends.

#trafic Facebook, #topul retelelor de socializare, #retele de socializare pe glob , #Cota de piata