Facebook, Twitter si Google intra sub supraveghere stricta in Rusia

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 17:11
2931 citiri
Facebook, Twitter si Google intra sub supraveghere stricta in Rusia
Foto: Animal New York

Nici nu s-au sfarsit necazurile din UE pentru gigantii IT, ca acestia se pomenesc luati in vizor de institutiile de control din domeniul comunicatiilor din Rusia.

Ziarul Izvestia, citat de agentiat Tass, anunta ca Alexander Zharov, seful agentiei de stat Roscomnadzor, cu atributii in domeniul comunicatiilor, intentioneaza sa recurga la sanctiuni impotriva Facebook, Google si Twitter.

Vanatoare de bloggeri

Mai multe adrese oficiale au fost expediate, luni, de Zharov pe adresa companiilor americane, in care acestea au fost avertizate ca institutia poate recurge la amenzi si blocarea paginilor cu continut ilegal.

Purtatorul de cuvant al Roscomnadzor, Vadim Ampelonsky, a confirmat trimiterea scrisori catre birourile regionale ale Facebook si Twitter din Europa si direct lui Larry Page, in cazul Google.

"Speram sa vedem o schimbare in comunicarea de pe site-uri dupa ce am trimis aceste adrese", a declarat Ampelonsky.

Intr-un demers similar desfasurat la inceputul acestei luni, adjunctul lui Zharov, Maxim Ksenzov a avertizat companiile respective ca se fac vinovate de incalcarea legii din Rusia.

Conform acesteia, Facebook, Twitter si Google sunt nevoite sa faca publice vizualizarile zilnice de pe paginile unor utilizatori, ca si datele de indentificare ale detinatorilor de conturi cu peste 3000 de vizualizari zilnice.

Masura este inclusa in codul de ofense administrative, putand fi sanctionata cu amenzi de la 6.000 la 10.000 de dolari sau suspendarea activitatii pentru 30 de zile.

#sanctiuni Facebook Rusia, #amenzi Facebook Google Rusia, #cenzura bloguri Rusia , #Cota de piata