Facebook: Achizitia Instagram va fi intarziata

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 09:31
1458 citiri
Facebook: Achizitia Instagram va fi intarziata

Facebook a schimbat modificat data de achizitionare a aplicatiei Instagram, afacere evaluata la un miliard de dolari.

Facebook anuntase ca se asteapta ca afacerea sa fie incheiata in cel de-al doilea trimestru al acestui an, care se termina in iunie, dar oficialii companiei au revenit asupra subiectului, declarand ca achizitia se va face pe parcursul anului 2012, anunta Mashable.

Intarzierea aparuta vine ca urmare a faptului ca Federal Trade Commission a inceput o investigatie a achizitionarii Instagram de catre Facebook.

Expertii se asteapta ca investigatia sa dureze 12 luni. In aceasta perioada, Facebook nu va putea include tehnologia Instagram in sistemul sau pana cand afacerea este aprobata.

Investigatia Federal Trade Commission este una de rutina, procedeul aplicandu-se in cazul achizitiilor a caror valoare depaseste 68,2 milioane de dolari. Contextul in care aceasta se desfasoara nu este insa unul favorabil pentru Facebook, dupa ce compania a anuntat lansarea ofertei publice initiale saptamana aceasta.

Facebook a primit recent o recomandare de cumparare din partea Wedbush Securities la un pret de 44 de dolari pe actiune. Este prima recomandare dupa ce Facebook si-a evaluat actiunile la un pret cuprins intre 28 si 35 de dolari pentru oferta publica initiala.

Compania intentioneaza sa vanda 337,4 milioane de actiuni in cadrul ofertei publice initiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Facebook achizitie Instagram, #intarziere achizitie Instagram, #investigatie achizitie Instagram , #Investitii