Facebook va putea fi accesat si din masina

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 10:09
1532 citiri
Facebook va putea fi accesat si din masina

Facebook depaseste granitele conventionale, ajungand sa fie integrat in sistemele de navigatie auto ale Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz permite soferilor sai accesul la Facebook chiar din masina. Constructorul de masini si Facebook au lucrat impreuna la o noua versiune a serviciului Facebook, pe care au integrat-o in computerul masinilor Mercedes, scrie Reuters.

Versiunea Facebook, accesabila din masinile Mercedes e limitata la o serie de caracteristici, special concepute pentru soferi si axate pe gasirea prietenilor si magazinelor din apropiere.

Potrivit lui Dan Rose, responsabil de parteneriate in cadrul Facebook, aplicatia reflecta expansiunea retelei sociale si integrarea ei in spatiile unde conexiunea la internet este disponibila.

"Acum ca masinile au ecrane inteligente, ne asteptam ca din ce in ce mai multi constructori auto sa investeasca in a permite oamenilor sa comunice cu prietenii lor si sa dezvolte latura sociala", a declarat Dan Rose.

El a mentionat ca Facebook va fi integrat in televizoare. Astfel, in cadrul CES, producatorii vor arata DirectTV, o televiziune sociala noua ce va detine caracteristicile Facebook, permitand oamenilor sa impartaseasca prietenilor ceea ce urmaresc si sa adauge comentarii.

Spre deosebire de integrarea Facebook in televizoare, introducerea Facebook in masini implica anumite consideratii legate de siguranta.

In legatura cu aceste ingrijorari, Robert Policano, manager in cadrul Mercedes, a declarat ca serviciul nu distrage atentia mai mult decat o face GPS-ul sau un sistem radio obisnuit, iar orice aplicatie bazata pe text este dezactivata cand masina este pornita.

De asemenea, aplicatia Facebook afiseaza o varietate de texte standard, pre-scrise, pe care soferul le poate publica pe Facebook la o simpla apasare de buton.

Astfel, daca o anumita destinatie e deja introdusa in sistemul de navigare auto, cu o simpla apasare de buton, soferul publica pe Facebook ca se afla in drum spre respectivul oras.

De asemenea, soferii pot accesa rapid o lista de prieteni care se afla in apropiere sau restaurante si hoteluri din vecinatatea locului unde se afla soferul in momentul respectiv, apreciate de prieteni.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Facebook Mercedes, #Facebook televizor, #cont facebook , #Investitii