Facebook are probleme cu Comisia Europeana. A ascuns adevarul in privinta preluarii WhatsApp

Vineri, 23 Decembrie 2016, ora 18:18
8656 citiri
Facebook are probleme cu Comisia Europeana. A ascuns adevarul in privinta preluarii WhatsApp
Foto: Pixabay

Gigantul IT Facebook se alatura listei de companii din sector care au incasat sau risca amenzi usturatoare din partea Comisiei Europene pentru incalcarea legislatiei antimonopol de pe continent: Microsoft, Google si Amazon.

Reprezentantii Comisiei au pus sub acuzare compania din spatele celei mai cunoscute retele de socializare, acuzand conducerea Facebook ca ascuns anumite amanunte in privinta preluarii serviciului de mesagerie WhatsApp, relateaza CNBC.

Facebook ar putea risca o amenda de pana la 1% din venituri, fara ca dosarul sa afecteze intr-un fel procesul de achizitie a serviciului WhatsApp de catre firma lui Zuckerberg, au mentionat surse din cadrul Executivului UE.

Tranzactia de 22 de miliarde de dolari realizata in 2014 a trezit atentia anchetatorilor europeni, care au descoperit ca WhatsApp a impartasit unele date ale utilizatorilor sai catre Facebook in luna august a acelui an, incalcand legislatia privind protectia datelor personale din Uniunea Europeana.

Reprezentantii CE cred ca acest lucru a permis companiei Facebook sa realizeze un transfer de date intre conturile utilizatorilor WhatsApp inregistrati deja pe reteaua de socializare, fara a avea alte posibilitati tehnice de a realiza acest lucru, dupa cum se laudase initial.

"In acest moment, Comisa crede ca Facebook a neglijat in mod voit sau din greseala prezentarea acestor informatii, incalcand obligatiile sale legale in ceea ce priveste legislatia privind fuziunile din UE", se precizeaza intr-un comunicat de presa al CE.

Facebook are termen pana pe 31 ianuarie 2017 sa aduca lamuriri in acest caz, au mai precizat surse din interiorul corpului executiv al Uniunii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#ancheta fuziune Facebook Whatsapp, #date personale utilizatori Facebook, #ancheta Facebook UE, #amenda Facebook , #Management