Facebook si Linkedin, tot mai relevante pentru angajatori in procesul de recrutare

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 08:31
4958 citiri
Facebook si Linkedin, tot mai relevante pentru angajatori in procesul de recrutare
Cristian Pantir, Marketing Manager Adecco Romani

Expansiunea retelelor sociale din ultimii ani i-a determinat pe anagajatori sa ia in considerare profilele potentialilor candidati in procesul de recrutare. Social Media a devenit nu numai un loc destinat conexiunilor intre oameni si prietenii sau rudele acestora, ci si o punte de legatura intre candidati si companii, respectiv angajatori.

Facebook si Linkedin, dar si Google sunt principalele canale care pot determina chemarea la un interviu, in mod deosebit Linkedin, CV-ul virtual pe care angajatorii nu-l ocolesc.

Ce urmaresc angajatorii in procesul de recrutare

Prin intermediul retelelor sociale, angajatorii pot creiona in mod rapid profilul potentialului candidat. Retelele sociale sunt cele care ofera o viziune de ansamblu asupra personalitatii si experientei, angajatorii luand in considerare hobby-urile, pasiunile, dar si trasaturile morale pe care le detin candidatii, in special companiile, care doresc oameni ce se potrivesc cu misiunea si valorile acestora.

Pentru industriile creative precum marketing-ul, publicitatea sau PR-ul, angajatorii pun accent pe conceptul de "out of the box" si influenta sociala a candidatului. Domeniul comunicarii prezinta cea mai mare flexibilitate, unde CV-ul poate genera "word of mouth" si poate fi chiar transpus pe retele care nu sunt dedicate recrutarii, si anume Tumblr.

Cum poate ajuta Social Media la gasirea unui job

Facebook, Twitter, si recent, blogurile personale sau nisate pe resurse umane reprezinta adevarate oportunitati de cariera. Cei care sunt in cautarea unui job pot urmari blogurile companiilor, paginile acestora de Facebook si Twitter, unde vor gasi informatii complete despre activitatea profesionala a angajatorilor, cat si detalii despre profilul cautat si cerintele postului.

Nu in ultimul rand, te poti angaja prin intermediul comunitatii pe care o aduni in jurul tau (grupul de prieteni de pe Facebook, urmaritorii de pe Twitter). Ea iti poate oferi solutii, variante si recomandari pentru a-ti gasi jobul perfect.

De asemenea, prin existenta unui profil bine pus la punct pe Linkedin (recomandari de la angajatori/parteneri afaceri, informatiile relevante impartasite) candidatul poate gasi job-ul chiar inainte de a sti ca il cauta.

Pentru o accesibilitate mult mai mare, doritorii de job au posibilitatea de a apela chiar la firme specializate in resurse umane, ce ofera servicii in functie de profilul si experienta candidatului.

Tot lumea digitala este cea care le ofera insight-uri din domeniu, candidatii pot afla cerintele pietei si isi pot adapta experienta profesionala in functie de tendintele acesteia.

In prezent, compania pe care o reprezint desfasoara un studiu dedicat acestui stubiect, ce vizeaza influenta social media atat asupra angajatorilor, cat si candidatilor, la finalizarea caruia vom reveni cu cifre exacte si concluzii legate de influenta concreta a retelelor social media asupra procesului de angajare.

Articol semnat de Cristian Pantir, Marketing Manager Adecco Romania.

Daca ai intrebari sau vrei sa transmiti un mesaj autorului acestui editorial, lasa un comentariu in sectiunea dedicata de mai jos. Nu uita sa lasi si adresa ta de e-mail, astfel incat sa te putem contacta si sa iti transmitem raspunsul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#social media angajatori, #addeco romania, #cristian pantir opinie , #Management