Pretul actiunilor Facebook, in crestere inainte de listare

Marti, 15 Mai 2012, ora 12:39
1968 citiri
Pretul actiunilor Facebook, in crestere inainte de listare

Daca inainte de campania de informare Facebook intentiona sa stranga 10 miliarde de dolari in urma lansarii Ofertei Publice Initiale, acum, cu cateva zile inainte de prima zi de tranzactionare, compania lui Zuckerberg spera sa obtina peste 12,1 miliarde de dolari.

Facebook Inc a crescut pretul actiunilor pentru Oferta Publica Initiala, ei asteptand sa obtina intre 34 si 38 de dolari pentru o actiune, ca reactie la cererea crescuta, lucru care ar creste si valoarea companiei la peste 100 miliarde de dolari.

La un pret mediu de 36 de dolari, Facebook ar obtine 12,1 miliarde de dolari prin vanzarea a 337,4 milioane de actiuni. Compania, fondata intr-un camin al facultatii Harvard de Mark Zuckerberg, tintea initial la o marja de pret per actiune intre 28 si 35 dolari.

Specialistii de pe Wall Street se asteptau ca Facebook sa creasca pretul actiunilor, mai ales ca investitorii se inghesuie sa faca parte din cel mai mare IPO lansat vreodata din Silicon Valley, care va eclipsa cu siguranta listarea Google Inc din 2004.

Compania planuieste sa opreasca campania de informare cu doua zile mai devreme decat planificasera initial, urmand ca marti sa aiba loc ultimul eveniment, sustin surse apropiate situatiei.

Reteaua de socializare ar urma sa puna joi, 17 mai, un pret pe actiunile sale, pentru ca vineri sa inceapa tranzactionarea efectiva.

IPO-ul este deja suprasubscris, motiv pentru care compania vrea sa opreasca roadshow-ul (campania de informare) mai devreme, sustin unele surse, in timp ce altele spun ca vor avea loc toate intrevederile, investitorii prezenti urmand sa poata sa isi "rezerve" un numar de actiuni.

Cresterea de pret anuntata e echivalenta cu 21% fata de primele cifre vehiculate.

Listarea la bursa a Facebook vine in cadrul ingrijorarilor unor investitori care cred ca Facebook inca nu stie cum sa faca bani de la un numar crescand de utilizatori care acceseaza reteaua de socializare prin telefoane mobile, precum smartphone-uri.

Directorii companiei s-au intalnit luni cu potentiali investitori in Chicago si mai trebuie sa ajunga in Kansas City si Devenr inainte sa se intoarca in Menlo Park, California, unde Facebook are sediu.

Actiunile Facebook vor fi tranzactionate pe piata Nasdaq sub simbolul FB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#pret actiuni facebook, #ipo facebook, #listare facebook, #listare Facebook Nasdaq , #Management