Zuckerberg a prezentat planul de dezvoltare al Facebook in 2012

Duminica, 13 Mai 2012, ora 12:30
1656 citiri
Zuckerberg a prezentat planul de dezvoltare al Facebook in 2012

Seful de la Facebook a dezvaluit strategia de dezvoltare in fata investitorilor, spunand ca publicitatea si zona de mobile sunt prioritatile anului 2012 pentru reteaua de socializare Facebook.

Mark Zuckergerg, criticat ca nu se implica mai mult in partea financiara a afacerii sale, spune ca o integrare mai buna a aplicatiilor online in cadrul retelei de socializare reprezinta, de asemenea, un obiectiv major.

Facebook intentioneaza sa stranga aproximativ 10,6 miliarde de dolari, eclipsand listarile unor companii tech cu rezonanta, precum Google, valoarea de piata ajungand pana la 96 miliarde dolari - rivalizand astfel cu Amazon.com, scrie Reuters.

Zuckerberg, tanarul CEO de 27 de ani, care a pus bazele Facebook cu opt ani in urma, in camera de camin de la Harvard, a spus ca prioritatile cheie ale companiei in 2012 sunt imbunatatirea aplicatiilor pe mobil, construirea unei legaturi mai puternice intre reteaua de socializare si celelalte aplicatii online si crearea unei noi experiente de publicitate.

Cu 900 de milioane de utilizatori, Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume. Zuckerberg a fost ales de revista Time Magazine, "Persoana Anului 2010", iar povestea retelei de socializare a fost subiectul unui film de fictiune: "The Social Network".

Publicitatea se va transforma

"In urmatorii 10 ani, categoriile de consumatori se vor transforma, fiind reconstruite in jurul oamenilor", a spus Zuckerberg managerilor din Silicon Valley. "Oamenii vor asculta muzica si se vor uita la TV cu alte persoane", prin intermediul Facebook.

Cu toate acestea, Wall Street este preocupat de capacitatea companiei de a obtine venituri de la utilizatorii de telefonie mobila, obiectiv crucial pentru cresterea pe termen lung, din cauza incetinirii cresterii segmentului de publicitate traditionala al retelei de socializare.

Pe de alta parte, acest aspect s-ar putea sa nu influenteze cererea de actiuni, Facebook reprezentand un fenomen cultural, in aceeasi masura in care este o afacere de succes. O sursa apropiata a declarat pentru Reuters ca, in privinta listarii, cererea ar fi depasit deja oferta.

Compania cu sediul in Menlo Park, California, doreste sa obtina o valoare de viata de 96 miliarde de dolari si ofera 337,4 milioane de actiuni, la preturi care variaza intre 28 si 35 de dolari. Actiunile vor fi listate pe Bursa de Valori Nasdaq, cu simbolul FB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Zuckerberg plan dezvoltare Facebook, #plan dezvoltare Facebook, #prioritati Facebook , #Management