Cumpara actiuni Facebook din prima zi. Vezi ce trebuie sa faci

Vineri, 18 Mai 2012, ora 08:31
4497 citiri
Cumpara actiuni Facebook din prima zi. Vezi ce trebuie sa faci

Reteaua de socializare Facebook se coteaza de astazi pe bursa americana, fiind cea mai asteptata tranzactie din ultimii ani. Vezi cum poti profita de evolutia actiunilor Facebook chiar din prima sedinta bursiera.

Tradeville iti ofera oportunitatea de a tranzactiona derivate cu activ suport actiuni ale celei mai mari retele sociale, prin intermediul contractelor pentru diferenta (CFD).

Aceste intrumente vor fi disponibile atat cu marja de 12% pentru investitorii cu un apetit mai mare la risc, cat si cu marja de 100% pentru cei conservatori. CFD-urile permit deschiderea unei pozitii short, in cazul in care investitorul mizeaza pe scaderea pretului, si intrarea long, in situatia in care se preconizeaza aprecierea actiunilor.

In cazul tranzactiilor cu derivate activ suport Facebook, posibilitatea de a lua pozitii short va fi posibila in curand.

Clientii Tradeville pot tranzactiona aceste instrumente prin intermediul platformei Startrade 360 atat in versiunea web, cat si desktop, beneficiind de facilitatile oferite de acestea cum ar fi modulul avansat de analiza tehnica integrat in platforma.

In plus, ai acces la aceste instrumente si prin aplicatia Startrade 360 pentru iPhone. Suma minima pentru deschiderea unui cont de tranzactionare CFD este 500 euro.

Investitorii interesati pot trimite documentatia si direct in SUA, pentru a lucra cu un broker american. Totusi, acest lucru presupune un traseu mai complicat de parcurs, cu trimiterea de acte, completarea lor, asteptarea unui raspuns si trimiterea banilor in conturi americane.

In Romania este mai simplu, spun reprezentantii Tradeville pentru ca dupa ce ti-ai deschis contul, il alimentezi intr-o banca din Romania, iar in cel mult 30 de minute poti initia prima tranzactie prin intermediu platformei Tradeville, disponibila in varianta online.

Avantajul este ca, daca ai si alte actiuni, de exemplu romanesti, vinzi din acestea si poti cumpara titluri americane sau invers. Comisionul, in cazul Tradeville, este de 0,25% la fiecare tranzactie si nici nu exista costuri de transfer bancar sau costuri ascunse, care sa se adauge acestui comision.

In mai putin de o ora, de cand ai luat decizia sa cumperi actiuni americane, este foarte posibil sa fii detinatorul lor.

"Actiunile cu pricina sunt transferate la Depozitarul Central, esti proprietarul lor, esti actionar inregistrat, in registrul actionarilor, chiar daca ai cumparat de pe BVB si apari la Depozitarul Central", declarau reprezentantii Tradeville pentru Business24.

Facebook va vinde 422 de milioane de actiuni la preturi intre 34-38 de dolari/unitate, astfel incat compania ar putea atrage de pe piata intre 14 miliarde de dolari si 16 miliarde.

Valoarea estimativa a ofertei este cu circa 5 miliarde de dolari mai mare fata de suma tintita oficial de Facebook in prospectul valabil la inceputul lunii mai, de aproximativ 11 miliarde de dolari.

Oferta a fost majorata atat prin cresterea volumului actiunilor scoase pe piata cu 25%, cat si prin majorarea intervalului de pret de la 28-35 dolari la 34-38 dolari pe actiune, masuri luate de companie datorita entuziasmului investitorilor pentru operatiune.

Listarea Facebook va marca cea de-a treia mare oferta publica initiala din istoria SUA, dupa cele ale Visa si General Motors.

Actiuni americane la BVB

Tradeville, compania care a adus la BVB actiunile Apple, Coca Cola sau Bank of America, a lansat, spre tranzactionare, inca un set de companii americane: Google, Microsoft, McDonald's, JP Morgan si Merck.

Acestea au fost listate de joi pe sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Cele cinci actiuni se pot tranzactiona prin orice intermediar autorizat care are calitatea de participant la BVB.

#listare Facebook bursa, #pret actiuni facebook, #cumpar actiuni Facebook, #actiuni Facebook BVB, #tranzactionare CFD Facebook , #Rezultate financiare