Facebook-ul Chinei aduce mai multi bani decat afacerile din Silicon Valley

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 17:41
4390 citiri
Facebook-ul Chinei aduce mai multi bani decat afacerile din Silicon Valley
Foto: CC0 Creative Commons

Capitalizarea bursiera a grupului chinez Tencent Holdings a depasit-o pe cea a Facebook, iar averea directorului sau general, Ma Huateng, este acum mai mare decat cea a fondatorilor Google, Larry Page si Sergey Brin, conform datelor Forbes, transmit BBC, Xinhua si Reuters.

Tencent Holdings, supranumit "Facebook-ul Chinei", detine popularul serviciu de mesagerie WeChat si este una dintre cele mai mari companii de jocuri din lume. Este prima companie asiatica a carei capitalizare bursiera a depasit 500 de miliarde de dolari.

Marti, Forbes a evaluat averea lui Ma Huateng, fondatorul Tencent, la 48,3 miliarde de dolari, fiind al noualea cel mai bogat om din lume.

Pretul actiunilor Tencent a urcat dupa ce compania a anuntat ca va dezvolta anul viitor serviciile sale de plati WeChat in Malaezia.

Compania are de asemenea participatii in Snap (firma din spatele Snapchat), aplicatia de ride-sharing Lyft si producatorul de vehicule electrice Tesla.

Anul acesta, capitalizarea bursiera a grupului chinez Tencent s-a dublat, ajungand marti la 522 de miliarde de dolari, in timp ce luni capitalizarea bursiera a Facebook era de 519 de miliarde de dolari. Doar patru companii au pe plan global o capitalizare bursiera mai ridicata: Apple Inc (873 de miliarde de dolari), Alphabet Inc, Microsoft Corp si Amazon.

In Asia, dupa Tencent, rivala Alibaba este pe locul doi, cu o capitalizare bursiera de 481,5 miliarde de dolari, iar pe trei este grupul sud-coreean Samsung Electronics, cu 364 de miliarde de dolari.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#facebook china, #afaceri Facebook, #afaceri Tencent , #Rezultate financiare