Pokemon Go a prins mai bine ca Facebook. Face cate 10 milioane de euro pe zi!

Marti, 09 August 2016, ora 18:01
4447 citiri
Pokemon Go a prins mai bine ca Facebook. Face cate 10 milioane de euro pe zi!
Foto: Flickr/Eduardo Woo

Aparitia jocului Pokemon Go a luat lumea intreaga prin surprindere generand o adevarata manie in randul utilizatorilor de dispozitive mobile, fara a mai conta prea mult varsta acestora.

Din punct de vedere financiar, la doar o luna de la lansare, Pokemon Go se dovedeste o adevarata mina de aur pentru producatorul Niantic Labs, evoluand mult mai bine decat Candy Crush sau Clash Royale, alte doua jocuri care au facut furori, remarca revista Quartz.

Fata de Candy Crush Saga, lansat in octombrie 2014, Pokemon Go se dovedeste de 8 ori mai popular in primele 30 de zile de la lansare.

Intre 6 iulie si 5 august, mania vanatorii de pokemoni a adus in conturile Niantic Labs peste 200 de milioane de dolari, conform unei analize efectuate de Sensor Tower, iar in prezent se estimeaza ca jocul genereaza incasari zilnice de 10 milioane de dolari.

In prima faza, performantele Pokemon Go au fost similare rezultatelor obtinute de Clash Royale in prima jumatate a lunii ianuarie a acestui an.

Insa, lansarea jocului pe piata nipona, eveniment ce a avut loc pe 22 iulie, a avut rolul unei explozii in lumea gamerilor. Pana pe 8 august se estimeaza ca jocul a avut incasari de 215 milioane de dolari, fiind descarcat de 125 de milioane de utilizatori.

Timpul petrecut de acestia in lumea lui Pikachu a ajuns sa-l depaseasca pe cel alocat verificarii postarilor de pe Facebook, Snapchat, Twitter sau Instagram.

In medie, un jucator de Pokemon Go petrece zilnic 33 de minute in aceasta lume, cu 11 minute mai mult decat pe Facebook, dar nu renunta la vechile sale tabieturi, ci doar gaseste rezerve suplimentare de timp pentru a se dedica jocului.

Din weekend, Pokemon Go a mai intrat pe alte 215 piete din lumea intreaga, dar o noua explozie este asteptata odata cu lansarea versiunilor pentru China, India si Coreea de Sud.

In acest moment, valorea companiei Niantic Labs a ajuns la 3,65 miliardede dolari, gratie succesului nebun inregistrat de jocul produs sub o franciza Nintendo.

Sunt insa locuri din lumea aceasta unde Pokemon Go reprezinta un adevarat pacat capital. Jocul a fost interzis in Arabia Saudita sub motivul blasfemiei, iar autoritatile din Iran au recurs la aceeasi restrictie din motive de securitate.

In Bosnia, unii dintre jucatori au pasit accidental peste campuri minate ramase din timpul razboiului care a macinat fosta Iugoslavie, in vreme ce alte tari s-au confruntat cu valuri de accidente rutiere, talharii sau conflicte de strada ca urmare a pasiunii starnite de noul joc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pokemon Go, #incidente Pokemon Go, #incasari Pokemon Go, #aplicatii mobile, #jocuri online , #Rezultate financiare