10 investitii IT esentiale in business

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 00:47
1874 citiri
10 investitii IT esentiale in business

Pentru a dezvolta o afacere, nu este de ajuns o idee stralucita, spirit antreprenorial si un plan de afaceri bine pus la punct. Entrepreneur.com prezinta principalele 10 achizitii tehnologice, fara de care nicio companie mica sau mare nu poate supravietui pe piata.

Un calculator de birou

Acesta reprezinta centralizatorul tuturor operatiunilor de afaceri, indiferent de activitatea pe care o desfasurati.

Computerul va ajuta sa puneti la punct toate activitatile, specifice unei zile la birou: procesare de text, fise de calcul, acces la internet si e-mail.

Cautati un procesor dual-core cu cel putin 2 GB memorie.

Un laptop

Daca doriti sa va luati de lucru acasa sau chiar in vacanta, atunci aveti nevoie de un laptop cu putere mare de procesare si memorie.

In momentul achizitionarii trebuie sa fiti atent la rezistenta bateriei si conexiunea wireless.

Software de contabilitate

Fiecare ban conteaza, de aceea este foarte important sa aveti la zi situatiile financiare cu veniturile, cheltuielile si clientii.

Unele programe va contabilizeaza toate datele financiare, ofera rapoarte si instrumente necesare pentru a gestiona mai eficient facturarea, inventarul si salarizarea.

Aplicatii Office

Aplicatiile incluse in suita Office, a celor de la Microsoft, ajuta la tehnoredactarea documentelor, la structurarea datelor in tabele, la realizarea de prezentari.

In plus are incluse si calendar si un client de mail, pentru a simplifica comunicarea cu colegii si clientii.

VoIP (Voice over Internet Protocol)

Din ce in ce mai multe intreprinderi primesc cu entuziasm serviciile de video-telefonie online datorita preturilor scazute.

Atata timp cat aveti un laptop si o conexiune la Internet, puteti pastra legatura cu clientii si colegii de oriunde v-ati afla.

Smartphone

Noua generatie de smartphonuri, reprezentata de iPhone, Nexus One sau Blackberry,  a aparut cu o serie de aplicatii business, ce permit utilizatorilor sa-si controleze afacerea de la distanta.

Servicii IT

In plina criza, antreprenorii nu isi mai permit sa angajeze administratori IT cu norma intreaga, alegand sa externalizeze serviciile unor firme specializate, care se pot ocupa de securitatea datelor sau de administrarea de retele, la costuri reduse.

Card de memorie

Cardurile de memorie USB permit stocarea si protejarea informatiilor si pot fi folosite la transferul de date intre calculatoare.

Cardurile de memorie protejate cu parola reprezinta o alternativa eficienta la programele de encriptare scumpe.

Site-uri web

Site-ul reprezinta o carte de vizita virtuala. Acesta nu ofera potentialilor clienti doar contacte, orele de functionare si domeniile de expertiza, ci transmite, in primul rand, imaginea organizatiei.

Apelati la o firma de web design pentru a realiza un site cat mai profesionist si relevant pentru ca vizitatorii sa gaseasca rapid ceea ce cauta.

Cereti sfatul unui consultant pentru a imbunatati calitatea si volumul de trafic al site-ului dumneavoastra.

Profile pe retelele de socializare

Un profil pe o retea sociala dedicat unei afaceri poate aduce beneficii insemnate.

Chiar daca utilizatorii nu vor cumpara de pe Facebook, spre exemplu, acestia vor lua contact cu business-ul respectiv si vor interactiona, sporind brand awareness-ul, la costuri minime.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#investitii, #it, #business, #afaceri, #achizitii, #calculator, #facebook , #stiri Facebook