2011: APARE NOUA VALUTA MONDIALA. 500 milioane de oameni o vor folosi

Joi, 30 Iunie 2011, ora 15:11
5950 citiri
2011: APARE NOUA VALUTA MONDIALA. 500 milioane de oameni o vor folosi

Imaginati-va fata lui Mark Zuckerberg in locul lui George Washinton pe bancnota de 1 dolar. 4 iulie este Ziua Independentei pentru America, insa pe 1 iulie, Facebook va face o dezvaluire uimitoare despre noua sa moneda virtuala, "Facebook Credits", care ar putea sa ocupe pozitia dominanta in randul tranzactiilor comerciale online, informeaza Huffington Post.

Banii Facebook au sanse sa devina unelte financiare importante pe piata online, avand in vedere faptul ca reteaua de socializare are peste 500 de milioane de utilizatori unici.

In opinia analistilor internationali, moneda Facebook se poate transforma intr-una internationala, ceea ce il poate face pe Zuckerberg un actor important pe piata financiara mondiala, chiar si in plina criza economica.

Creditele Facebook vor reprezenta modalitatea de a cuantifica costul serviciilor si bunurilor retelei sociale si vor reprezenta moneda oficiala a tranzactiilor ce vor avea loc prin Facebook.

Pana vineri, poti cumpara jocuri sau bunuri virtuale de pe Facebook cu orice card de credit sau PayPal. Incepand de vineri, trebuie sa cumperi Creditele Facebook, care vin cu termeni si conditii.

Nu este vorba numai despre jocuri distractive ci si despre filme, muzica si alte bunuri reale care in curand vor putea fi achizitionate de pe Facebook.

Fanii jocurilor de pe Facebook vor fi nevoiti sa utilizeze exclusiv banii retelei sociale, iar dezvoltatorii de jocuri trebuie sa garanteze ca nu vor folosi preturi mici pentru consumatorii din afara Facebook.

In plus, acestia vor fi nevoiti sa plateasca o taxa de 30% pentru toate achizitiile care se fac pe Facebook.

Cu cat poti cumpara credite Facebook?

50 de credite Facebook pot fi achizitionate pentru 3,74 de euro, iar 200 de credite ajung pana la 14,95 de euro.

Potrivit reprezentantilor Facebook, utilizarea acestor credite este ideala in cazul jocurilor.

Acestia au declarat ca pe viitor vor lua in considerare posibilitatea de a folosi creditele virtual in scopuri umanitare.

Potrivit analistilor, vanzarile virtuale pe retelele sociale vor depasi la nivel global 2,67 de miliarde de dolari in 2011 fata de 1,78 de miliarde de dolari in 2010.

Avand in vedere puterea Facebook care ia amploare pe piata online, Consumer Watchdog a facut o plangere la Comisia Federala de Comert pentru a opri extinderea rapida a Facebook.

In opinia acestora, Facebook comite o grava eroare cand fixeaza preturile dezvoltatorilor de jocuri pentru a nu-si pierde userii care ar putea migra spre site-uri unde preturile ar fi mai mici.

In ceea ce priveste taxa de 30% pe care dezvoltatorii trebuie sa o plateasca, Consumer Watchdog spune ca aceasta va impiedica mici dezvoltatori de jocuri sa concureze pe platforma Facebook cu marii dezvoltatori de jocuri, potrivit Huffington Post.

In plus, analistii spun ca Facebook favorizeaza marii dezvoltatori de jocuri.

"Cand o companie cu o jumatate de miliard de utilizatori se muta de la a fi retea sociala la a obtine o avantaje financiare din partea consumatorilor si a dezvoltatorilor web, cutia Pandorei este deschisa. Sa speram ca FCC (Comisia Federala pentru Comert) va inchide capacul curand", se precizeaza in raportul Consumer Watchdog. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer Blade 18, unul dintre cele mai performante laptop-uri de gaming. Ce specificații tehnice are
Razer Blade 18, unul dintre cele mai performante laptop-uri de gaming. Ce specificații tehnice are
Razer, renumitul producător de echipamente dedicate gaming-ului, a lansat cel mai impresionant model din seria sa de laptopuri Blade. Blade 18 promite să redefinească standardele în materie...
Epic Games Store, disponibil și pe Android în curând
Epic Games Store, disponibil și pe Android în curând
Epic Games Store, magazinul cunoscut ca fiind o alternativă bună pentru Steam, va fi lansat și pe dispozitivele mobile cu sistem de operare Android. Într-o postare recentă pe platforma de...
#bani jocuri online, #credite facebook, #facebook, #jocuri, #moneda facebook, #retele sociale, #utilizatori facebook , #stiri Facebook