Actiunile Facebook ating un nivel record dupa publicarea unor rezultate peste asteptari

Vineri, 25 Iulie 2014, ora 08:40
1431 citiri
Actiunile Facebook ating un nivel record dupa publicarea unor rezultate peste asteptari

Actiunile retelei de socializare Facebook au atins joi un maxim istoric dupa ce cresterea veniturilor din publicitatea pe dispozitive mobile a ajutat cea mai mare retea de socializare din lume sa afiseze rezultate trimestriale peste estimarile analistilor, transmite Reuters.

Pe platforma Nasdaq, actiunile Facebook erau joi in crestere cu 7,6% pana la nivelul record de 76,74 dolari per titlu. La acest pret, valoarea de piata a Facebook se apropie de 200 de miliarde de dolari, ceea ce pune Facebook in pozitia de a devansa IBM in calitate de a patra mare companie americana din sectorul tehnologiei. Primele trei pozitii sunt ocupate de Apple Inc, Google Inc si Microsoft Corp.

De asemenea, cel putin 27 de firme de brokeraj si-au majorat tintele de pret pentru actiunile Facebook pana la 100 de dolari. La un astfel de pret per actiune, Facebook ar avea o valoare de piata de peste 250 de miliarde de dolari.

Facebook a raportat miercuri o crestere de 151% a veniturilor din publicitatea pe dispozitive mobile in trimestrul al doilea, acestea fiind responsabile pentru 62% din veniturile totale din publicitate. Veniturile de 2,91 miliarde de dolari raportate de Facebook in trimestrul al doilea au fost superioare estimarilor analistilor care mizau pe venituri de 2,81 miliarde de dolari.

In conditiile in care oamenii acceseaza din ce in ce mai des Internetul de pe smartphone-uri si tablete, companii precum Facebook, Google si Twitter cauta modalitati de a genera mai multe venituri de pe urma publicitatii pe dispozitivele mobile.

'Estimam ca Facebook este responsabil pentru un dolar din fiecare cinci dolari cheltuiti cu publicitatea pe dispozitive mobile' apreciaza analistii de la Needham and Co. De asemenea, firma de cercetare comScore data sustine ca in prezent Facebook reprezinta 20% din timpul total petrecut pe dispozitivele mobile.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, cu peste un miliard de utilizatori.

#actiuni facebook, #retea socializare Facebook, #rezultate facebook , #stiri Facebook