Actiunile Facebook, incluse in indicele bursier S&P 500

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 09:00
1255 citiri
Actiunile Facebook, incluse in indicele bursier S&P 500

Actiunile retelei sociale Facebook vor face parte din indicele bursier american S&P 500, inlocuind titlurile furnizorului de tehnologie Teradyne Inc., a anuntat miercuri compania S&P Dow Jones Indices.

Aceasta modificare va avea loc dupa inchiderea sedintei de tranzactionare din data de 20 decembrie, ceea ce inseamna ca actiunile Facebook vor fi integrate efectiv in S&P 500 incepand cu ziua de luni 23 decembrie.

Titlurile Facebook, care sunt deja cotate la bursa Nasdaq, fac de acum parte din ceea ce analistii financiari numesc vedetele de pe Wall Street. Miercuri, la inchiderea sedintei, actiunile Facebook erau cotate la 49,38 dolari, in crestere cu aproape 30% comparativ cu pretul de 38 de dolari inregistrat cu prilejul cotarii initiale la bursa.

Indicele bursier S&P 500, a carui denumire provine de la agentia de rating Standard & Poor's, regrupeaza 500 de companii americane pe baza capitalizarii lor bursiere si este considerat mai reprezentativ de investitori decat Dow Jones, care regrupeaza 30 de actiuni si care nu este ponderat de capitalizarea companiilor cotate.

Facebook este cea mai mare retea de socializare din lume, cu peste un miliard de utilizatori.

#retea Facebook, #actiuni facebook, #indice bursier Facebook , #stiri Facebook