Apeluri la organizarea unor manifestatii in Libia, lansate pe Facebook

Luni, 14 Februarie 2011, ora 23:42
1603 citiri
Apeluri la organizarea unor manifestatii in Libia, lansate pe Facebook

Apeluri la organizarea unor manifestatii, joi, impotriva coruptiei si nepotismului din Libia au fost lansate de cateva saptamani pe Facebook, in urma revolutiilor din Tunisia si Egiptul vecine, informeaza Mediafax.

Sub sloganul "Revolta din 17 februarie 2011: pentru a face din aceasta o zi de manie in Libia", un grup pe Facebook care cere organizarea unor manifestatii impotriva regimului lui Muammar Kadhafi, reunise luni peste 4.400 de membri.

Un alt grup format din peste 2.600 de persoane invita poporul libian sa iasa in strada pentru "o zi de manie impotriva coruptiei si nepotismului", comemorand moartea a cel putin 14 manifestanti la Benghazi (nord-est) la 17 februarie 2006.

Cel putin 14 persoane au fost ucise si alte 69 au fost ranite in confruntarile din 17 februarie 2006 dintre fortele de ordine libiene si manifestantii care au atacat consulatul Italiei, pentru a protesta fata de publicarea unor caricaturi cu Mahomed.

De altfel, peste 200 de semnatari si organizatii ale opozitiei libiene cu sediul in strainatate au subliniat "dreptul poporului libian de a-si exprima opinia in cadrul unor manifestatii pasnice, fara nicio forma de hartuire, provocare sau amenintare din partea sistemului sau elementelor sale".

 

Ei ii cer, de asemenea, colonelului Kadhafi si familiei sale sa renunte la putere si la toate prerogativele "revolutionare, politice, militare si in domeniul securitatii".


In urma celor doua revolutii din Tunisia si Egipt, regimul libian a incercat sa ia masuri preventive pentru a calma populatia si a discredita apelurile la revolta.

Autoritatile acestei tari bogate in petrol au restabilit astfel subventiile pentru produsele de prima necesitate si au facilitat accesul populatiei la credite fara garantie si dobanda. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#manifestatii pe facebook, #manifestatii in libia, #facebook, #manifestatii, #proteste , #stiri Facebook