Banking pe Facebook, intr-un an?

Vineri, 20 Mai 2011, ora 11:34
1376 citiri
Banking pe Facebook, intr-un an?

Intr-un an, romanii ar putea face banking pe Facebook, apreciaza viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Bogdan Olteanu, care a declarat ca se asteapta sa apara aplicatii de facebook banking si in Romania, pentru ca exista piata pentru aceasta, anunta NewsIn.

"Suntem pe drum spre lucruri foarte interesante. Deja bancile sunt pe internet, deja internet bankingul este un lucru de domeniul trecutului si discutam de facebook banking. 

Nu cred ca exista o aplicatie in Romania, dar exista o aplicatie in Europa de facebook banking si eu ma astept, in calitate de utilizator, ca in maximum un an de acum inainte sa gasim facebook banking in Romania pentru ca exista piata si exista o mare nevoie a sistemului bancar de a se regandi, de a se redefini, de a se reorganiza dupa o criza in care a fost serios implicat", a spus Bogdan Olteanu.

El a declarat ca, la nivelul bancilor centrale din Uniunea Europeana, s-a pus problema prezentei pe Facebook.

"Ne punem si noi multe intrebari despre ce putem si ce nu putem sa facem. Am avut o dezbatere intre bancile centrale din Uniunea Europeana, daca trebuie sau nu sa fim pe Facebook. 

Si exista banci care au cont pe Facebook si banci care considera ca ele trebuie sa dea o imagine de conservatorism, ca unul dintre elementele constitutive ale increderii pe care o banca centrala le da si ca este bine sa fii cu unul sau doi pasi in spatele tehnologiilor de varf, ca trebuie sa fii unul dintre consumatorii conservatori de tehnologie", a mai spus Olteanu.

Viceguvernatorul BNR a precizat ca nu are cont oficial pe Facebook, dar ca i-a fost facut de catre prieteni.

"Nu avem cont pe Facebook oficial, dar ne-au facut prietenii. I-am povestit si domnului guvernator ca are cont pe Facebook si a fost foarte amuzat cand a aflat", a mai declarat Olteanu.

#facebook, #banking, #internet banking, #facebook banking, #aplicatii facebook, #internet facebook , #stiri Facebook