Bitdefender avertizeaza utilizatorii Facebook: Constientizati ca retelele de socializare nu sunt pe deplin sigure!

Luni, 01 Octombrie 2018, ora 15:42
5656 citiri
Bitdefender avertizeaza utilizatorii Facebook: Constientizati ca retelele de socializare nu sunt pe deplin sigure!
Foto: CC0 Creative Commons

Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender atrag atentia utilizatorilor Facebook, dupa incidentul de securitate, sa evite sa transmita pe internet informatii importante si fotografii sau sa poarte conversatii cu caracter sensibil, intrucat riscul expunerii acestora in timp catre persoane neautorizate este semnificativ.

"Constientizati ca retelele de socializare nu sunt pe deplin sigure si nu pot pastra toate secretele in siguranta. Pregatiti-va pentru ce e mai rau si comportati-va corespunzator! Nu puneti niciodata in scris ceva ce nu v-ar placea sa fie expus public peste cativa ani, cand ar putea aparea o bresa. In cazul actualului incident, inclusiv conversatiile private purtate prin Facebook au ajuns integral la atacatori. Folositi criptarea de tip end-to-end cand purtati discutii cu caracter sensibil, inclusiv pe Facebook. Cand utilizati Facebook Messenger, alegeti persoana cu care doriti sa purtati o conversatie, dati click pe numele sau si accesati 'Conversatii secrete' (Secret Conversations) . Astfel, se va deschide o noua fereastra de chat, iar discutiile vor fi criptate in totalitate si vor putea fi vizualizate doar de pe terminalele mobile unde s-a purtat discutia. Daca mesajele transmise sunt sensibile sau doriti sa nu fie asociate cu identitatea reala a interlocutorilor, recomandarea este sa va indreptati catre platforme de mesaje create special pentru extra siguranta, precum Signal", recomanda specialistii Bitdefender.

Facebook a anuntat vineri ca aproximativ 50 de milioane de utilizatori au fost afectati de o bresa de securitate, compania delogand utilizatorii din conturile lor. Aparent, atacatorii au exploatat o vulnerabilitate existenta in modulul View As, cel care permite utilizatorilor sa isi vada profilul din perspectiva unui alt user.

Bitdefender este o companie de securitate informatica cu activitate la nivel global, care furnizeaza solutii revolutionare de protectie impotriva amenintarilor complexe catre 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bresa securitate Facebook, #siguranta Facebook , #stiri Facebook