Britanicii vor sa introduca pauza de Facebook la serviciu

Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 17:41
1573 citiri
Britanicii vor sa introduca pauza de Facebook la serviciu

Companiile britanice ar putea introduce pauze de 10 minute in care angajatii din birouri sa isi actualizeze profilul de pe Facebook si sa ia legatura cu prietenii din reteaua sociala.

Pauzele pe care directorii vor sa le impuna ar trebui sa limiteze timpul pe care angajatii din birouri il petrec pe Facebook si sunt gandite dupa modelul pauzelor de fumat, transmite Daily Telegraph.

Ideea vine dupa ce mai multe studii au aratat ca economia britanica are de suferit din cauza angajatilor care isi petrec timpul de lucru pe site-urile de retele sociale.

Accesul pe site a fost deja interzis de consiliul local din Portsmouth, masura fiind sustinuta si de oamenii de afaceri, dupa ce s-a descoperit ca angajatii s-au logat de 270.000 de ori intr-o singura luna.

Interzicerea accesului pe Facebook nu poate fi o masura legislativa, ci doar una de ordin intern in companii. Astfel, fiecare director poate decide cum va permite angajatilor sa intre pe site. Cei care nu vor respecta politica pauzelor pentru Facebook ar putea fi dati afara.

#angajati, #facebook, #retea, #serviciu, #site , #stiri Facebook