Ce surprize ne pregateste Facebook saptamana aceasta?

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 17:56
1780 citiri
Ce surprize ne pregateste Facebook saptamana aceasta?

Tacerea Facebook privind noile modificari va fi rupta, joi, in cadrul conferintei F8 pentru dezvoltatori de la San Francisco. Pana atunci, printre speculatii se numara si lansarea butoanelor "Read", "Listened", "Watched" si "Want", dar si prima aplicatie Facebook pentru iPad lansata vreodata.

Fanii Facebook se asteapta ca, odata cu lansarea noilor caracteristici, Zuckerberg si intreaga echipa sa dea o "lovitura definitiva" rivalului Google, scrie PC World.

Facebook se simte amenintat?

In mod ironic, inca de la lansarea Google+ din iunie, Facebook a imprumutat o serie de caracteristici de la Google, iar asta pare sa fie un semnal de ingrijorare din partea Facebook. Un exemplu clar ar putea fi noua lista de prieteni care seamana cu optiunea "Circles" de pe Google+.

Intr-adevar, cu ajutorul acestei caracteristici poti impartasi mult mai usor diferite informatii doar cu prietenii de pe Facebook pe care ii selectezi chiar tu.

Facebook a "imprumutat" si de la Twitter o optiune, "subscribe", care iti permite sa ai oameni care iti urmaresc profilul exact ca optiunea "Follow".

In luna iulie, Mark Zuckerberg vorbea despre o noua caracteristica "extraordinara", care s-a dovedit a fi un serviciu de video chat. Serviciul a fost binevenit pentru Facebook, insa nu a fost tocmai lovitura de gratie, in comparatie cu varianta Google+ de videochat.

PCWorld prezinta o lista de lucruri care ar putea fi anuntate saptamana aceasta de Facebook:

Un "ticker" pentru muzica si filme

Surse care au o perspectiva interna asupra urmatoarei conferinte F8 sustin ca Facebook va anunta un serviciu de streaming in timp real, sau "ticker", al melodiilor pe care utilizatorii le asculta sau al filmelor pe care le urmaresc online. Publicatia The Guardian sustine ca Zuckerberg planuieste sa lanseze toate schimbarile pe tema "read, watch and listen", ceea ce intareste afirmatiile surselor PCWorld.

Alte surse sugereaza ca serviciul "ticker" va fi chiar sub forma butoanelor "Read", "Listened", "Watched" si "Want".

Daca Facebook chiar introduce aceasta caracteristica, cel mai indicat ar fi sa o faca optionala pentru useri. In fond, nu toata lumea vrea ca prietenii sa afle mereu ce melodii asculta sau ce filme urmareste.

Social Music

Facebook ar putea anunta un serviciu de muzica pe site-ul sau, probabil in colaborare cu serviciul de music streaming Spotify. Asta n-ar fi tocmai o surpriza, avand in vedere ca in urma cu cateva luni se anunta lansarea Spotify in SUA alaturi de Facebook.

Chiar daca Spotify s-a lansat singur ulterior, colaborarea cu Facebook este inca viabila, in incercarea gigantului de a prinde din ce mai mult la cei 750 de milioane de utilizatori.

Social Movie Rentals

Facebook ar putea lansa un sistem de inchiriere de filme. Chiar daca si pana acum Facebook a experimentat acest concept prin contracte cu marile studiouri, poate ca odata cu declinul Netflix, gigantul va incerca ceva cu adevarat deosebit.

Instagram

In ultima vreme s-a vorbit despre intentia Facebook de a achizitiona aplicatia de photo sharing Instagram si de a-i adauga niste filtre. In iunie, Tech Crunch scria ca ar fi primit o serie de imagini si documente in legatura cu planurile Facebook de a lansa un filtru propriu de poze, care ar fi un mix intre Instagram si Color, cele doua aplicatii populare de iPhone.

Luna trecuta, ingineri din cadrul companiei care au dorit sa isi pastreze anonimitatea au confirmat pentru The New York Times veridicitatea acestor zvonuri.

Acestia sustineau ca aplicatia era aproape gata, dar ca Zuckerberg si-ar fi dorit sa-i adauge inca o serie de filtre, inainte de a o lansa.

Din moment ce scurgerea de informatii a avut loc in urma cu doar o luna, s-ar putea ca urmatoarea conferinta sa confirme oficial si aceasta lansare.

O aplicatie pentru iPad

Chiar daca este greu de crezut, cea mai populara retea sociala din lume nu are inca o aplicatie speciala pentru iPad.

Declaratiile lui Zuckerberg, conform carora "proiectul extraordinar" a fost dezvoltat in campusul din Seattle al Facebook i-a determinat pe analisti sa considere ca ar putea fi vorba despre o aplicatie iPad. Presupunerile se bazeaza pe faptul ca acel campus a avut un rol esential in devoltarea site-ului Facebook pentru mobile, lansat in martie.

In plus, in luna iunie se vorbea despre un proiect secret al Facebook numit "Project Spartan".

Specialistii presupun ca proiectul ar putea fi un efort sustinut de a crea intregul site in HTML5, astfel ca, in loc de o aplicatie pentru iPad, am putea vedea o varianta cu totul noua a intregului site Facebook.

#facebook, # lansari facebook, # aplicatii facebook, # facebook nou, # ce pregateste facebook , #stiri Facebook