Cenzura pe Facebook din cauza lui Berlusconi

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 14:43
2114 citiri
Cenzura pe Facebook din cauza lui Berlusconi

Reprezentantii retelei sociale Facebook au anuntat ca vor monitoriza continutul paginilor in care se fac referiri la premierul italian Silvio Berlusconi, dupa ce atacatorul acestuia s-a bucurat de sprijinul unui numar impresionat de internauti. 

"Promovarea violentei sau postarea de continut amenintator nu sunt permise pe Facebook.

Vom raspunde prompt oricaror sesizari in sensul acesta si vom inlatura orice fel de continut cu amenintari directe la adresa cuiva", se arata in comunicatul Facebook, citat de New York Times.

Massimo Tartaglia, barbatul care i-a spart nasul premierului Silvio Berlusconi, duminica, in timpul unui miting electoral, se bucura de o popularitate fulminanta pe Internet, avand sute de mii de fani si sustinatori, in intreaga Italie.

Cea mai importanta pagina de sustinere a lui Tartaglia, cu peste 100.000 de utilizatori, inscrisi in 48 de ore, a fost deja inchisa de Facebook, iar alte pagini similare, cu mai putini sustinatori, sunt monitorizate in permanenta.

Si inainte de atacul asupra premierului, Facebook a blocat mai multe grupuri de utilizatori ce foloseau nume de genul "Sa-l ucidem pe Berlusconi", in urma plangerilor autoritatilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cenzura, # facebook, # berlusconi , #stiri Facebook