Cinci idei de start-up pentru viitorii antreprenori

Luni, 28 Iunie 2010, ora 11:24
3263 citiri
Cinci idei de start-up pentru viitorii antreprenori

Visul oricarui angajat cu spirit de antreprenor este de a avea o afacere proprie, pentru a putea castiga mai multi bani fara a da socoteala vreunui superior. Cand te aventurezi sa iti creezi propriul start-up poti urma exemplul celor care au transformat pasiunea in business, pastrandu-ti simtul realitatii. 

In functie de inclinatii, educatie sau pur si simplu hobby-uri, exista mai multe domenii in care poti lua in considerare ideea de a porni un business propriu.

Jurnalism

Daca ai un minimum de experienta in domeniul informarii si iti place sa lucrezi pe cont propriu, ar trebui sa iei in considerare o cariera de freelancer in jurnalism.

Fotografie

In cazul in care fotografia se numara printre hobby-urile tale si dispui de o suma initiala pentru a investi in aparataura, te poti orienta spre aceasta activitate.

Planificare de evenimente

Nu poti porni o afacere in acest domeniu, fara un dezvoltat simt al esteticului.

Daca iti place sa pui la cale fiecare detaliu, planificarea de evenimente ti-ar putea aduce bani buni pentru eforturi minime.

Catering

Pentru cei pasionati de gatit care primesc laude la fiecare masa pregatita, acum este momentul sa asculte de sfaturile celor apropiati si sa isi transforme talentul in profit, intr-o afacere proprie.

Design

Daca esti o persoana creativa si cu viziune, incearca sa dai forma si valoare financiara ideilor tale.

Inceputul este partea cea mai dificila, insa odata depasit acest moment exista o multitudine de resurse utile pentru dezvoltare, fara sa cheltuiesti un ban.

World Wide Web

Internetul este ca o imensa biblioteca virtuala.

Vei gasi aici toate informatiile de care ai nevoie, pentru a porni si creste o afacere, indiferent de domeniul de activitate ales.

La fel de utila se poate dovedi si o biblioteca traditionala.

Retelele sociale

In cadrul retelelor de socializare, precum Facebook sau LinkedIn, utilizatorii obisnuiesc sa-si impartaseasca din experientele avute.

Foloseste-te de familie si prieteni pentru a-ti extinde reteaua de cunostinte.

Deschide conversatii, pune intrebari si analizeaza atent feedback-ul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#antreprenor, #business, #startup , #stiri Facebook