Cine este Matt Drudge? Doar cel mai puternic om de pe web

Luni, 16 Mai 2011, ora 11:54
4054 citiri
Cine este Matt Drudge? Doar cel mai puternic om de pe web

Google este cea mai importanta sursa de trafic pentru cele mai importante site-uri de stiri din Statele Unite. Motorul de cautare genereaza aproximativ 30% din traficul acestor site-uri. Care este a doua sursa dupa Google? Facebook? Twitter? Nu. Este Drudge Report.

Conform The New York Times, Matt Drudge genereaza 7% din traficul celor mai mari site-uri de stiri din Statele Unite. Facebook aduce doar 3,3% din acest trafic. Acest lucru ar trebui sa-i puna pe ganduri pe cei care vorbesc despre "revolutia social media".

Drudge Report este vechi de 14 ani. Consta dintr-o singura pagina ce contine o lista de linkuri culese manual si titluri foarte bine alese. Drept urmare, are 12-14 milioane de vizitatori unici pe luna, majoritatea accesand aceste linkuri si intorcandu-se imediat inapoi.

Ca si alti antreprenori online de succes, Matt Drudge si-a dat seama imediat de modul in care web-ul difera de alte medii (milioane de surse la un link distanta). Asa ca s-a gandit cum sa profite de acest lucru. Iar de atunci nu a mai facut altceva.

Dupa 14 ani, putem spune ca este cel mai important om de pe web. Deoarece link-urile, comentariile la titluri si referintele de trafic reprezinta o forma de influenta, suntem indreptatiti sa spunem ca Matt Drudge este, de asemenea, si unul dintre cei mai mari influentatori din lume.

Cum a rezistat Drudge in top

Pentru majoritatea site-urilor mari de stiri, aproximativ 60% din trafic este obtinut prin forte proprii. Oamenii vin direct catre site. Procentul de 40% vine din referinte, linkuri care sunt postate ca surse pe alte site-uri.

De departe, cea mai mare parte din acest trafic vine din motorul de cautare Google, care genereaza aproximativ 30% din vizitatorii site-urilor de stiri.

Ocupantul locului doi, Drudge Report, este considerat o relicva dupa standardele web. Daca ne uitam la datele companiei Nielsen si examinam cele mai importante 21 site-uri de stiri de pe web, vedem ca Dl. Drudge este acum mai puternic in propagarea stirilor decat jumatate de miliard de utilizatori Facebook. 

"Are influenta asupra tuturor felurilor de site-uri, atat asupra publicatiilor online cat si asupra variantelor online ale publicatiilor pe hartie", a declarat Amy S. Mitchell, directorul adjunct al Proiectului pentru Excelenta in Jurnalism. "A fost intotdeauna o mare forta in stabilirea agendei de stiri si , intr-un fel, a reusit sa se mentinta, cu toate ca modul in care stirile ajung astazi la oameni s-a schimbat foarte mult".

Fara video, motor de cautare optimizat sau slide-show-uri, si cu un design parca desprins dintr-un manual HTML din anii '90, The Druge Report genereaza 7% din referintele catre cele mai mari site-uri de stiri din SUA. "Puterea sa vine din comunitatea de oameni care il citesc: brokeri, reporteri, producatori si politicieni", a spus si John F. Harris, cofondator al Politico.

Asadar, in era informatiei, cand lucrurile se schimba la fel de des ca vremea, cum poate un om care s-a lansat inainte de aparitia broadband-ului sa aiba cea mai mare influenta in media?

Rezistenta sa vine, in primul rand, din experienta. Dupa cum spune jurnalistul Gabriel Snyder, care a lucrat pentru NewsWeek, "Drudge este cel mai bun editor de pe planeta. Se poate uita la un flux enorm de stiri si o va gasi pe cea mai importanta. In plus, ii va da un titlu irezistibil".

Site-ul a reusit sa-si pastreze un trafic stabil de 12-14 milioane de vizitatori unici pe luna, indiferent de stirile prezentate. Iar in ultimii 14 ani nu au existat schimbari ale designului sau personal care sa ofere content original. Site-ul initial, gandit sa se incarce rapid in era modem-urilor dial-up, a ramas neschimbat.

"Geniul lui Drudge este simplitatea layout-ului", spune Matt Labash, editor la The Weekly Standard.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#cei mai puternici oameni, #drudge report, #facebook, #google, #matt drudge, #publicatii online, #siteuri de stiri, #social media, #top influentatori, #trafic internet, #twitter, #vizitatori unici, #web , #stiri Facebook