Cum sa fii in pas cu "moda" in marketing-ul online?

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 17:17
3442 citiri
Cum sa fii in pas cu "moda" in marketing-ul online?

Afacerea ta are nevoie de noi obiective in noul an. Expertii citati de Entrepreneur.com te sfatuiesc sa te concentrezi pe noi directii si sa descoperi noi strategii de atragere a clientilor. Vezi care sunt cele mai eficiente strategii de marketing care iti pot aduce succesul la usa, in 2011.

Pozitionarea business-ului



Inscrie-te in Google Places. Dezvolta-ti varianta “mobile” a site-ului, introdu numere de telefon si harti care pot fi accesate.

De asemenea, pentru ca afacerea ta sa fie cat mai bine indexata in motorul de cautare, nu uita de tag-uri si logo-uri personalizate.

Cautarea instanta


Google Instant Search este o aplicatie ce permite afisarea rezultatelor in timp ce utilizatorul tasteaza cuvintele.

Mai exact, pe masura ce scrii in casuta de text, Google iti va oferi instant rezultatele fara sa mai apesi tasta "Enter".

Optimizeaza-ti site-ul astfel incat sa fie indexat de motorul de cautare atat prin fraze scurte cat si prin fraze mai lungi, pentru a nu-ti pierde potentialii clienti.

Social Media Marketing


Nu abandona conversatiile pe Facebook, in favoarea campaniilor de marketing.

Incearca sa oferi servicii de discount-uri pentru grupuri sau cupoane de reducere. Calculeaza-ti bugetul si aloca o parte semnificativa clientilor tai, astfel incat sa le oferi o experienta de neuitat.

Poti folosi site-uri precum Foursquare pentru a rasplati clientii fideli si servicii precum Wildfire pentru a dezvolta noi aplicatii promotionale.

Apoi, lasa comentariile positive sa curga, astfel incat sa castigi cat mai multa popularitate in randul clientilor.

Mobile marketing


Daca mobile marketing-ul se afla printre preferintele tale in acest an, incepe prin a construi o aplicatie, o campanie de marketing prin sms sau realizeaza varianta “mobile” a site-ului tau.

Daca detii un magazin de retail, incearca o campanie de promovare in-store, astfel incat clientii tai sa trimita un cod de bare al unui produs prin sms pentru a putea primi cupoane de reduceri.

Publicitatea
online


Chiar daca vremea bannerelor publicitare pare ca a apus, publicitatea de tip display va castiga teren in acest an.

Este mult mai usor pentru companiile mici sa-si posteze reclamele pe anumite site-uri. Aceste reclame pot fi impartite pe categorii in functie de zona de interes sau zona geografica

Este o modalitate foarte buna de a-ti creste veniturile din numarul de utilizatori care dau click pe reclamele postate.

Email Marketing


Facebook a anuntat ca planuieste sa aduca un nou look casutei de Inbox, iar imbinarea retelelor sociale cu instrumente de email marketing este in dezvoltare.

Aplicatiile ”mobile” fac e-mail-ul mai usor de folosit pe smartphone-uri, iar functiile HTML imbunatatesc calitatea imaginii pe smrtphone-ul tau.

Mesaje instant


Ia in considerare rularea unui program de mesagerie instant, astfel incat clientii tai sa primeasca imediat informatiile cerute.

Implica departamentul de relatii cu clientii pentru a-ti imbunatati relatia cu publicul.

Televiziunea online


Utilizatorii isi vor putea personaliza feed-urile, vor putea naviga pe internet in timp ce vizioneaza emisiuni si vor putea controla televizoarele cu ajutorul unui telefon mobil.

Astfel, vei putea ajunge la un numar cat mai mare de clienti, intr-un timp mai scurt.

#afacere, #atragere, #clienti, #marketing, #online, #strategii , #stiri Facebook