Cum sa gasesti un job in "era Facebook"

Luni, 17 Mai 2010, ora 14:14
3358 citiri
Cum sa gasesti un job in "era Facebook"

Intr-o perioada caracterizata prin restructurari masive, gasirea unui job consuma foarte mult timp si energie. Un profil pe Facebook, cea mai mare retea sociala cu peste 400 de milioane de utilizatori, poate fi de un real ajutor, atunci cand este folosit corespunzator, arata un studiu al revistei "Time", citat de eHow.com. 

Construieste-ti profilul cu atentie

Felul in care arata profilul tau de Facebook este important pentru ca ajuta la crearea primei impresii din partea companiilor.

Orice poza, grup sau informatie care ar putea fi considerata nepotrivita de catre potentialii angajatori trebuie indepartata pentru a pastra o imagine profesionista.

Fa parte din grupurile importante

Alatura-te grupurilor si incearca sa devii fanul cat mai multor companii pentru care ai vrea sa lucrezi.

De cele mai multe ori, profilurile lor sunt intretinute de un reprezentant al departamentului de marketing sa PR, prin intermediul caruia poti sa-ti exprimi interesul pentru job sau sa trimiti un CV companiei.

Lista de prieteni, esentiala

Socializarea este cel mai bun mod de a obtine un nou job, iar reteaua proprie construita pe Facebook este extrem de utila, fiind alcatuita din prieteni, familie, colegi de munca si de scoala.

Prietenii, familia, colegii de munca sau fosti colegi de scoala te pot ajuta sa gasesti un job la compania la care lucreaza sau pot raspandi intentia ta de a face o astfel de schimbare.

Daca nu mai ai nicio intentie de a ramane in compania in care te afli, ar fi o idee buna sa elimini actualii colegi de birou din lista de prieteni.

Cauta profilurile altor angajati

O alta modalitate de a folosi Facebook este cautarea angajatilor care lucreaza in acest moment la compania unde ti-ai dori si tu sa fii angajat.

Poti sa afli diferite nume cu o simpla cautare pe web, apoi pe Facebook si intr-un final sa trimiti cateva cereri de prietenie.

Acestia pot trimite CV-ul tau mai departe si te pot sfatui cum sa obtii acel job, sau pot sa iti idea datele de contact ale specialistului in resurse umane care se ocupa de selectarea candidatilor.

Facebook, un portofoliu activ

Specialistii citati de eHow.com te sfatuiesc sa uploadezi pe profilul tau rezultatele activitatilor relevante pentru jobul pe care ti-l doresti, fie ca fac parte din temele pentru scoala, postari pe blog sau activitati in cadrul unor asociatii profesionale. 

#angajat, #companii, #facebook, #job, #retele, #socializare , #stiri Facebook