Cum sa recrutezi pe Facebook

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 15:56
2701 citiri
Cum sa recrutezi pe Facebook

Avantajul procesului de recrutare pe Facebook sau Twitter este ca iti ofera o imagine mai ampla asupra intereselor si cunostintelor unui candidat decat ti-ar oferi-o un CV.

Iata cateva sfaturi utile atunci cand cauti sa angajezi de pe retelele sociale:

Creeaza o prezenta online care sa reflecte personalitatea companiei

Utilizatorii vor dori sa intre in contact cu profilul unei companii care are un avatar potrivit, o descriere succinta si informatii de contact actualizate.

Asigura-te ca profilele de Facebook, Twitter sau Linkedin ofera potentialilor candidati o idee corecta despre obiectivele si valorile companiei pe care o reprezinti.

Investeste mai mult timp

O mare parte din succesul pe retelele sociale este dat de implicarea continua a companiilor.

O comunitate relevanta pentru compania ta nu se va construi peste noapte.

Alege o abordare individuala

In cadrul retelelor sociale, pentru a deveni relevant, trebuie sa te alaturi conversatiilor, intr-un mod semnificativ, nu doar pentru vizibilitate.

Intra in contact cu oameni care isi arata interesul pentru industria in care se incadreaza compania ta.

Daca doresti sa comunici cu un utilizator anume, alege o abordare individuala, mai putin formala, in care sa-i comunici lucruri relevante.

Fii autentic

Asa cum managerii de HR care se ocupa de recrutari vor sa vada candidatul real, si posibilii candidati vor dori sa stie cu cine stau de vorba.

Oamenii vor sa intre in conversatii cu oameni, nu cu branduri, sustin specialistii in resurse umane citati de Mashable.com.

Impartaseste informatii interesante

Publica pe wall-ul tau stiri senzationale, lucruri picante, de interes general

Acestea au rolul de a deschide calea catre conversatii serioase, in care poti afla nivelul de cunostinte al viitorilor candidati.

Focusul pe substanta

Daca cineva iti adreseaza o intrebare, fa-ti timp sa ii raspunzi chiar daca asta inseamna sa muti discutia in mediul offline.

#facebook, #recrutare, #twitter, #cv, #angajare, #job, #companie , #stiri Facebook