Cum sa-ti pui afacerea "pe roate" in 2011

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 17:00
2846 citiri
Cum sa-ti pui afacerea "pe roate" in 2011

Te gandesti sa-ti deschizi o afacere, insa nu stii spre ce sa te indrepti? Expertii citati de Entrepreneur.com iti recomanda 4 directii utile pentru noua ta afacere. Vezi care sunt cele mai sigure piete in care iti poti plasa afacerea si cele mai bune strategii de marketing online.

Tinteste piata internationala

Documenteaza-te din exemplele antreprenorilor americani care au intrat pe pietele din Rusia, India sau China.

Cu ajutorul e-commerce-ului, afacerea ta poate “prinde viata”.

Verifica daca ai resursele necesare pentru a face afaceri la nivel international, gandeste-te la modalitatea in care vei prelua comenzile si la modul in care iti vei administra diferitele valute pentru a-ti gestiona sistemul drop-shipping.

De asemenea, asigura-te ca ai suficienti bani pentru a gestiona orice problema tehnica ivita pe neasteptate pe site-ul tau.

Cauta noi surse de finantare


Lipsa creditarii este un obstacol in calea afacerii tale?  Nu te descuraja. Gaseste noi modalitati de a face rost de un capital de pornire.

Negocieaza termenii cu furnizorii si gaseste noi modalitati de a profita de diferitele tipuri de ordine de cumparare.

Fii creativ si gaseste modalitati avantajoase de a lucra atat cu furnizorii cat si cu clientii tai.

"Meet Facebook"


Afacerea ta trebuie sa fie prezenta pe retele sociale ca Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Foloseste retelele sociale pentru a-ti construi o identitate, pentru a-ti prezenta compania, produsele si pentru a interactiona cu clientii tai.

Cu cat te vei face cunoscut mai mult, cu atat mai multa incredere vei dobandi, iar productivitatea iti va creste substantial.

Priveste oamenii din aceste retele ca pe cele mai importante contacte din baza ta de date.

Ca in orice strategie de marketing, este important sa testezi si sa masori rentabilitatea investitiei de pe retelele sociale. Bazele de date interactive vor fi la fel de valoroase si profitabile ca si cele conventionale.

Adapteaza-te schimbarilor


Nu incerca fiecare trend nou de care auzi vorbindu-se, ci foloseste modelul actual de afaceri pentru a te adapta schimbarilor. Astfel, afacerea ta va fi in pas cu tendintele si va deveni profitabila.

De exemplu, generatia Baby Boomer a inceput sa se pensioneze in numar cat mai mare.

In functie de tipul de afacere, ai putea oferi pachete turistice tematice pentru pensionari sau pentru tineri.

Daca te incanta ideea detinerii unui restaurant, ai putea include in strategia de marketing cupoane speciale de reduceri pentru comenzile facute prin telefon.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#afacere, #antreprenori, #piete, #schimbari, #strategii marketing , #stiri Facebook