Cum vrea Google sa dea lovitura in social networking?

Luni, 09 August 2010, ora 00:24
2044 citiri
Cum vrea Google sa dea lovitura in social networking?

Preluarea dezvoltatorului de jocuri online Slide a readus in prim plan intentia Google de a depasi Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume. Potrivit unor surse din interiorul Google, mutarea se va concretiza in deschiderea unui portal de social gaming numit "Google Me".

Unul dintre directorii Google a confirmat pe blogul personal faptul ca gigantul motoarelor de cautare vrea sa se dezvolte pe segmentul social media. De altfel, Google si-a exprimat in repetate randuri intentia de a deveni mai vizibil in mediul social, inca de la lansarea Google Wave, in 2009, proiect recent inchis.

Iata cele mai importante mutari facute de Google, in lupta pentru detinerea suprematiei retelelor de socializare.

In februarie, Google introduce Google Buzz, o componenta atasata serviciului Gmail. La doua zile de la lansare, userii se plang de faptul ca Buzz alcatuieste o lista cu cele mai accesate contacte, pe care o face publica.

In aceeasi luna, Google adauga optiunea de a ascunde sau inchide Buzz.

In luna mai, un blog publica o scrisoare de recrutare, prin care Google dorea sa angajeze un director pentru departamentul Social. Acesta urma sa construiasca un mediu propice inovarii si sa dezvolte programe sociale care sa se integreze in portofoliul Google.

La sfarsitul lunii iunie, fondatorul Digg, Kevin Rose, scrie pe Twitter ca o sursa "foarte credibila" i-a dezvaluit faptul ca se pregateste lansarea unui competitor pentru Facebook, botezat "Google Me".

O saptamana mai tarziu, seful Google pe Marea Britanie refuza sa comenteze lansarea unui serviciu numit "Google Me", declarand ca Orkut, reteaua sociala detinuta deja de Google, se descurca destul de bine in India si Brazilia.

Pe 10 iulie, blogul TechCrunch scrie ca Google a investit intre 100 si 200 de milioane de dolari in Zynga, compania responsabila pentru succesul jocurilor sociale Farmville, Mafia Wars si Cafe World.

Despre discutii cu dezvoltatori de jocuri sociale a scris si Wall Street Journal, in editia din 28 iulie. Potrivit WSJ, Playdom, Electronic Arts, PlayFish si Zynga vor dezvolta jocuri pentru o retea sociala, initiata de Google.

Pe 4 august, proiectul Google Wave este inchis, in mod oficial iar doua zile mai tarziu reprezentantii Google anunta achizitionarea companiei Slide.

#facebook, #google, #networking, #social , #stiri Facebook