CV-uri "trasnite" care au avut succes

Marti, 28 Iunie 2011, ora 17:19
4194 citiri
CV-uri "trasnite" care au avut succes

Indrazneala de a face un CV original poate fi un risc dar si o sansa de a-i convinge pe angajatori ca tu esti omul potrivit pentru jobul oferit de ei. CV-ul sub forma de afis, de profil Facebook sau CV-ul care reproducea o pagina de rezultate Google au impresionat la vremea lor, iar castigul a fost de ambele parti. Analizeaza cu atentie, totusi, situatiile in care lasi creativitatea sa te reprezinte: nu toate companiile apreciaza asta. 

CV-ul sub forma de afis

CV-ul realizat de Joe Kelso in 2007 a reprezentat un succes total pentru acel moment, creatorul sustinand ca oridecate ori dorea sa obtina un interviu folosea “arma secreta”.

Datorita imaginii inedite oferite de CV, candidatul a obtinut joburi si in domenii in care nu avea deloc experienta, potrivit Business Insider.

Cu toate acestea, odata cu venirea crizei, gradul de dificultate in a obtine un job a crescut si pentru Joe Kelso.

CV-ul in format de profil Facebook

O tanara din Toronto a luat un format familiar pentru oricine, pagina de Facebook, si l-a convertit intr-un adevarat CV pe care l-a folosit mai departe pentru a obtine un job.

Pagina de Facebook includea si comentarii de “wall” care erau, de fapt, preferinte din parte fostilor colegi si sefi.

Angajatorul care a primit primul CV-ul nu i-a putut oferi un job fetei din ratiuni financiare, insa a postat CV-ul pe blogul personal, in speranta ca altcineva ar putea sa o angajeze.

CV-ul cu care Eric Gandhi a primit un job la Google

Un CV absolut uimitor, chiar si pentru cei de la Google, a fost cel al lui Eric Gandhi, care a si obtinut un post in cadrul companiei.

Gandhi avea postat peLinkedIn un CV pentru care a folosit formatul unei pagini de rezultate Google cu informatii complete despre el, care nu mai aveau nevoie de explicatii suplimentare.

CV-ul in care realizarile sunt impartite intre emisfera stanga si cea dreapta a creierului

O alta prezentare impresionanta este cea in care candidatul isi imparte experientele in functie de diferitele emisfere ale creierului si nu numai.

CV cusut

Un designer grafic a adus la primul ei interviu un CV pe material textil, la care a adaugat si carti de vizita pe material textil, pentru a demonstra potentialilor angajatori pasiunea ei pentru cusut.

CV sub forma unei harti de metrou

#candidat, #cv, #cv creativ, #cv facebook, #cv google, #cv original, #cv trasnit , #stiri Facebook