Ebay vrea sa extinda colaborarea cu Facebook

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 17:59
2189 citiri
Ebay vrea sa extinda colaborarea cu Facebook

EBay intentioneaza sa anunte extinderea colaborarii cu Facebook la o conferinta pe care o organizeaza incepand de miercuri la San Francisco, a declarat o sursa apropiata situatiei, potrivit Mediafax.

Compania de comert online si Facebook au in prezent un parteneriat care permite achizitia de publicitate si credite pentru Facebook prin intermediul PayPal, sistemul de plati electronice al eBay.

Sursa a precizat ca eBay va prezenta totodata un nou serviciu de identificare pentru clienti, numit PayPal Access.

EBay se asteapta ca aproape 4.000 de persoane sa participe la conferinta X.commerce care va avea loc pana vineri.

Evenimentul marcheaza lansarea oficiala a noii divizii X.commerce a companiei, care vizeaza dezvoltatorii de software pentru comertul electronic.

EBay incearca sa incurajeze dezvoltatorii din afara companiei sa creeze aplicatii pentru platformele sale destinate comertului online, in special in privinta comertului prin intermediul telefoanelor mobile.

La sfarsitul lui septembrie, Katie Mitic, sefa platformei pentru marketing mobil a Facebook, a intrat in board-ul eBay, provocand speculatii ca cele doua companii lucreaza la noi parteneriate.

Mitic va fi unul dintre cei mai importanti vorbitori la conferinta X.commerce de miercuri.

Facebook Platform, in conducerea careia este implicata Mitic, este divizia de dezvoltare a companiei, astfel incat orice fel de parteneriat nou se va concentra in acest domeniu, a spus sursa.

"Credem ca la conferinta ar putea fi anuntata aprofundarea colaborarii cu Facebook", a declarat Doug Anmuth, analist la JPMorgan.

Noul serviciu al eBay de acces la PayPal va permite utilizatorilor sa efectueze cumparaturi de pe web folosind doar email-ul si parola, a mai spus sursa.

Serviciul elimina necesitatea de a introduce informatii privind cardul de credit sau adresa.

Clientii vor avea posibilitatea sa decida daca vor sa foloseasca acest nou serviciu.

Comerciantii ar putea fi atrasi de PayPal Access pentru ca acesta ar putea incuraja cumparatorii sa finalizeze tranzactiile, in loc sa renunte la ele atunci cand le sunt solicitate o multime de informatii.

Pentru eBay, noul serviciu ar putea incuraja mai multi comercianti sa accepte PayPal ca optiune de plata.

#ebay, #facebook, #paypal, #plata electronica, #credite facebook , #stiri Facebook