Egiptul are un ministru nou la Externe

Duminica, 06 Martie 2011, ora 22:43
1507 citiri
Egiptul are un ministru nou la Externe

Un nou ministru al Afacerilor Externe, Nabil al-Arabi, a fost numit duminica in Egipt, a anuntat agentia Mena, in cadrul numirilor menite sa inlocuiasca apropiatii fostului regim al lui Hosni Mubarak din Guvern, potrivit Mediafax. 

"Nabil al-Arabi a afirmat ca accepta portofoliul Afacerilor Externe in aceasta perioada critica din istoria Egiptului", a informat agentia Mena.

El ii succede lui Ahmad Abul Gheit, personalitate importanta din perioada lui Mubarak.

De altfel, un nou ministru de Interne a fost numit in Egipt, a anuntat Cabinetul premierului, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce mai multi militanti au luat cu asalt cladiri ale Serviciului Securitatii statului din tara, pentru a recupera dosare.

"Generalul Mansur al-Issawi a fost numit ministru de Interne in Guvernul lui Essam Sharaf", a anuntat Cabinetul pe pagina sa oficiala de pe Facebook.

Precedentul ministru de Interne, Mahmoud Wagdi, a fost numit de Mubarak cu aproximativ zece zile inainte de demisia sa, sub presiunea protestatarilor, in locul lui Habib el-Adli, foarte nepopular, al carui proces pentru deturnare de fonduri a inceput sambata, acesta fiind primul al unui reprezentant al fostului regim.

Noul premier Essam Sharaf, numit joi in locul lui Ahmad Shafik, urmeaza sa anunte in zilele urmatoare componenta Guvernului sau, care nu va contine personalitati ale vechiului regim. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#egipt, #hosni mubarak, #ministru de extern , #stiri Facebook