ESTI ONLINE? Cum sa te feresti de furtul de identitate

Marti, 19 Iulie 2011, ora 15:26
2797 citiri
ESTI ONLINE? Cum sa te feresti de furtul de identitate

De fiecare data cand te loghezi pe internet, dezvoltatorii de jocuri, motoarele de cautare si agentiile de marketing te vaneaza. Toti incearca sa scoata cat mai multe informatii de la tine pentru a le folosi pentru a scoate mai multi bani tot din portofelul tau.

Incalcarea securitatii datelor cu caracter personal a devenit un fenomen din ce in ce mai comun pe web, de aceea tot mai multe persoane au inceput sa riposteze. Tot mai multi useri isi vor identitatea web inapoi. 

Expertii tech care au facut cercetari in acest domeniu au descoperit ca exista masuri prin care iti poti controla informatiile personale pe web.

O cautare gratuita pe site-uri ca Spokeo sau Intelius, care functioneaza numai in SUA momentan, iti poate arata adresa, numarul de telefon si poza casei tale.

Internetul stie totul despre tine, inclusiv persoanele cu care locuiesti, hobby-urile si preferintele tale. Daca te-ai saturat sa fii urmarit la tot pasul pe web, poti opta sa fii sters din Spokeo, insa nimeni nu-ti garanteaza ca datele tale personale n-ar putea apare in alta parte.

Daca stergerea informatiilor de pe web este destul de dificila, blocarea accesului agentiilor de marketing este mult mult mai usoara. Consumatorii pot utiliza instrumentele disponibile pe PrivacyChoice  pentru a interzice culegerea infomatiilor personale de catre agentiile de marketing.

Multi internauti nu inteleg ca navigarea pe web si postarea unor informatii pe retelele de socializare ajuta agentiile de marketing sa-ti "ghiceasca" adresa de mail.

In momentul in care iti scrii adresa de e-mail pe un formular de inscriere online, orice agentie de marketing are acces la mail-ul tau.

Confidentialitatea pe web a devenit o problema de siguranta, de aceea tot mai multe companii s-au oferit sa-i ajute pe internauti sa-si gestioneze "reputatia" pe web.

Redwood City poate ajuta oamenii care vor sa scape de informatiile negative publicate pe internet.

Google a anuntat recent un serviciu numit "Me on the Web", conceput pentru a ajuta userii sa urmareasca ceea ce se apare despre ei in mediul online

Expertii spun ca majoritatea internautilor se tem de modalitatile in care ar putea fi folosite datele lor personale.

Cu ajutorul progreselor facute in software-ul de recunoastere faciala, fotografiile postate pe internet pot fi folosite de catre agentiile de marketing in scopuri comerciale.

Retelele sociale, carora sute de milioane de utilizatori de pe glob le ofera cantitati uriase de informatie, sunt companii private, care isi doresc sa faca profit.

Expertii recomanda userilor sa fie constienti de riscul la care se expun in momentul in care isi posteaza anumite fotografii pe Facebook.

Iata ce te sfatuiesc specialistii pentru a miscora riscul de expunere a vietii private pe internet:

Nu posta pe internet lucruri despre care nu ai vrea sa stie toata lumea.

Ai grija cu cine te imprietenesti pe retelele de socializare.

Gandeste-te bine inainte de a posta anumite fotografii pe retelele sociale. Nu le tag-ui intrucat acestea ar putea ajunge in mainile unui hacker sau ale unei agentii de marketing

Verifica-ti constant setarile de confidentialitate de pe Facebook pentru Prieteni, intrucat acestea se pot schimba in cazul in care Facebook introduce noi caracteristici.

Nu raspundeti la jocurile de pe Facebook; raspunsurile tale pot furniza documentatie pentru agentiile de marketing. Nu stii niciodata cum vor fi folosite raspunsurile tale

Familiarizeaza-te cu site-uri precum PrivacyChoice.org sau The Privacy Rights ClaeringHouse (www.privaterights.org)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#agentii marketing, #furt identitate, #hacker, #internet, #retele sociale, #securitate informatii web, #web , #stiri Facebook